24 Μαΐου 2016

Ο Μητσοτάκης θέλει τους ένστολους και τα λαϊκά στρώματα στη ΝΔ

Καλή η μεσαία τάξη αλλά για την εκλογική νίκη χρειάζονται κι άλλοι...

Πίεση στην κυβέρνηση εκ δεξιών αλλά και εξ αριστερών επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη Βουλή, η αναφορά του στην κοροϊδία των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων από την κυβέρνηση Τσίπρα και, κυρίως, Καμμένου απέσπασε το πιο ηχηρό και μακρύ σε διάρκεια χειροκρότημα από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Την ίδια στιγμή, οι αναφορές του σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και η χθεσινή κομματική εκδήλωση για την κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία, σηματοδοτούν την προσπάθεια προσεταιρισμού και των κατοίκων των λαϊκών συνοικιών.

Άλλωστε, η Ν.Δ. για να είναι μεγάλο αστικό κόμμα θα πρέπει να είναι και λαϊκό, ως προς την εκλογική του βάση.

Σε αυτό το δίπολο, η Ν.Δ. θα επιδιώξει αφενός να αποδομήσει τον Πάνο Καμμένο που εμφανίζεται ως ο «υπερασπιστής» του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων και έτσι να ακυρώσει το αφήγημά του προς τους ενστόλους.

Αφετέρου δε θα συνεχίσει να προβάλλει το φορτίο που υφίστανται και τα πλέον ασθενή στρώματα από τη φορολογική λαίλαπα των τελευταίων ημερών. Αύξηση ΦΠΑ, ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα αλλά και στο πετρέλαιο θέρμανσης, θα βρεθούν στην αιχμή της κριτικής της ΝΔ, προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι μόνον το πρόγραμμα της ΝΔ, που θα αρχίσει να προβάλλεται πιο συστηματικά εφεξής, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε έξοδο από την κρίση, σε ελάφρυνση των επιβαρύνσεων και τελικά σε αύξηση εισοδημάτων.

matrix24.gr