08 Μαΐου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΜΦΥΛΙΟΣ κυβέρνησης-Χρυσής Αυγής στη Βουλή-Κλήθηκε η φρουρά να βγάλει έξω τον Λαγό ο οποίος δεν βγήκε τελικά

Απίστευτες εικόνες στην αίθουσα της ολομέλειας - Η αστυνομική φρουρά είχε κυκλώσει τους χρυσαυγίτες - Δείτε το βίντεο με τους απίστευτους διαλόγους Σκουρλέτη- Παππά και Σκουρλέτη Λαγού. Προσωρινός αποκλεισμός του Λάγου μέχρι 15 ημέρες που όμως είναι μέσα στην αίθουσα!
Άγριο καβγά ανάμεσα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα επώδυνα μέτρα 5 δισ. ευρώ που φέρνει το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η άγρια σύγκρουση που κατέληξε σε διακοπή της συνεδρίασης ήρθε ως αποτέλεσμα της βεντέτας που είχαν ανοίξει από νωρίς ο Πάνος Σκουρλέτης με τον Χρήστο Παππά.

Αμέσως μετά την ομιλία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του φασιστικού μορφώματος νωρίς το μεσημέρι ζήτησε το λόγο ο κ. Σκουρλέτης και επιτέθηκε στους υμνητές των ναζί. Η τοποθέτηση του υπουργού προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Έξαλλος ο κ. Παππάς φώναζε από τα έδρανα, καθώς ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε λέγοντας, «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν υπερασπίζεστε ότι πιο απεχθές υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια και τις διώξεις».


Ο Προεδρεύων της έδρας Γιώργος Βαρεμένος καλούσε τον κ. Παππά να κάτσει κάτω στην θέση του, ο οποίος συνέχιζε να φωνάζει προς τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε, «ειδικά εσείς ενέχεστε σε δολοφονίες, σας γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός καλά», προκαλώντας κι άλλους βουλευτές της ΧΑ να εμπλακούν στον καυγά.


Ο Υπουργός τους απάντησε, «κραυγάζετε, αλλά αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΧΑ να συνεχίζει, μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος του να φωνάζουν προς το βήμα όπου βρισκόταν ο κ. Σκουρλέτης.



«Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανα νυχτομάγαζο», είπε τότε προς το μέρος των εδράνων της ΧΑ, με τον κ. Παππά να αποχωρεί από την αίθουσα εκτός εαυτού.


Όμως, ο κ. Σκουρλέτης επανήλθε ξανά λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και κατήγγειλε ότι ο κ. Παππάς απείλησε την οικογένειά του και πως δεν φοβάται τους δολοφόνους.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. «Είσαι βλάκας. Δεν ξέρεις τι σου γίνεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης εκείνη την ώρα αρχικά προσπάθησε να ηρεμήσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά επειδή αυτό δεν κατέστη δυνατό στη συνέχεια κάλεσε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής και να απομακρύνει τον Γιάννης Λαγό. Αυτή την ώρα άνδρες της φρουράς της Βουλής έχουν περικυκλώσει τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Από εκείνη τη στιγμή διεκόπη η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης της συζήτησης στην ολομέλεια αλλά η ένταση δεν σταμάτησε με τους υπουργούς Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη να συνεχίζουν τις φραστικές αντεγκλήσεις.

Οι άνδρες της φρουράς της Βουλής γύρω από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από τον Λαγό







Στη διένεξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονία Φύσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης».

Η ένταση διήρκησε για περίπου δέκα λεπτά ωστόσο από το προεδρείο κατέστη σαφές ότι η συνεδρίαση δεν πρόκειται να ξεκινήσει εάν δεν αποχωρήσει ο κ. Λαγός από την αίθουσα με τον δεύτερο να ξεκαθαρίζει ότι δεν αποχωρεί!

«Φωνάξτε τα ΜΑΤ να με βγάλουν» φώναζε ο Λαγός σε ένα ακόμη πρωτοφανές σκηνικό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Εντωμεταξύ ο Νίκος Βούτσης με τον Νίκο Γερμενή της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ετσι, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον προεδρεύων να δώσει το λόγο για ένα λεπτό στον Παππά της ΧΑ για να βγει στη συνέχεια ο Λαγός από την αίθουσα. Ωστόσο, ο Χρήστος  Παππάς απαιτούσε να ξεκινήσει ξανά η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η μετάδοσή της από το κανάλι της Βουλής για να μιλήσει για το ένα λεπτό που συμφώνησε με τον κ. Βούτση, κάτι το οποίο, όμως, αρνήθηκε ο προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης.

Εν τέλει, η συνεδρίαση της Βουλής εκκίνησε μισή ώρα μετά τη διακοπή της. Ο Γιάννης Λαγός τελικά δεν εξήλθε της αίθουσας όπως είχε δώσει εντολή ο κ. Λαμπρούλης, με τον τελευταίο να ανακοινώνει ότι ο κ. Λαγός θα είναι αποκλεισμένος για 15 περίπου ημέρες από τις κοινοβουλευτικές  διαδικασίες. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω βουλευτής της ΧΑ παραμένει στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε η σκέψη να δοθεί εντολή στους αστυνομικούς της Βουλής να εισέλθουν στην Ολομέλεια προκειμένου να απομακρύνουν τον Γιάννη Λαγό, ωστόσο εγκαταλείφθηκε υπό το φόβο ότι μια τέτοια κίνηση θα έδινε αφορμή για άγρια επεισόδια με τους χρυσαυγίτες βουλευτές...

Δείτε το επεισόδιο που προηγήθηκε της επέμβασης της φρουράς της Βουλής