13 Μαΐου 2016

ΜΑΛ@ΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Ο Κυριάκος περιοδεύει στο Περιστέρι και το Μαξίμου ταμπουρωμένο με κλούβες τον καλεί να σταματήσει να κρύβεται!!

Στην κεντρική αγορά του Περιστερίου βρέθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που βιώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής.
Ετσι, ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην αγορά, μπήκε σε μαγαζιά, μίλησε με καταστηματάρχες για όλα όσα τους απασχολούν, ενώ επισκέφθηκε και το Ναό των Ταξιαρχών όπου μίλησε με τους ιερείς και το προσωπικό που ετοίμαζε εκείνη την ώρα το συσσίτιο για τους απόρους. Μάλιστα χωρίς κάμερες και φωτογράφους κάθισε για περισσότερο από μισή ώρα μαζί με τους ανθρώπους που έχουν έρθει σε με τέτοια δύσκολη θέση λόγω της κρίσης.

Αμέσως μετά κάθισε σε καφέ με νέους της περιοχής, με τους οποίους συζήτησε κυρίως το θέμα της ανεργίας αλλά και της αριστείας‎, ενώ εκτίμησε ότι με τα νέα μέτρα θα αυξηθεί και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή και πως λίγα χρήματα θα δοθούν για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Ακόμη επισκέφθηκε ένα λογιστικό γραφείο στην περιοχή όπου και μίλησε με τους φοροτεχνικούς που εργάζονταν εκεί, με τον πρόεδρο της ΝΔ να σημειώνει ότι η λογική της κυβέρνησης έχει ταξικό πρόσημο. «Όσο πιο επιτυχημένος είναι κάποιος αντί να τον επιβραβεύει τον τιμωρεί.‎ Εγώ επισκέπτομαι από το 2004 ως απλός βουλευτής το Περιστέρι, είναι σημαντικό για μας να ακούμε τον κόσμο εδώ που έχει πληγεί από την κρίση και να λέμε αλήθειες. Η λογική συνέχεια αυτής της σκέψης είναι ότι θα ενισχυθεί η φοροδιαφυγή».

«Ποιες είναι οι πιθανότητες να αποφύγουμε τον κόφτη;» ρωτήθηκε για να απαντήσει πως «τον κόφτη τον αποφεύγεις όταν πετυχαίνεις τους στόχους και με αυτή την κυβέρνηση δεν είμαι καθόλου βέβαιος».

Όταν ο φοροτεχνικός του είπε ότι ακόμη και ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου μπροστά από το γραφείο, του ζήτησε να μεταφέρει την έδρα στη Βουλγαρία, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει κίνητρα για να παραμείνουν και να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

«Εμείς προτείνουμε ρεαλιστικές λύσεις μακριά από ψέματα και μεγάλες υποσχέσεις. Από την πολιτική της κυβέρνησης πλήττονται οι πιο αδύναμοι και οι επιτυχημένοι επαγγελματίες», δήλωσε από το Περιστέρι ο πρόεδρος της ΝΔ.



Το Μαξίμου απαντά στον Μητσοτάκη: Κρυπτόμενος δεν πείθει κανέναν
 
Να διατυπώσει ξεκάθαρα τις θέσεις του για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στη φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις και τη διαπλοκή, καλεί η κυβέρνηση τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί «κρυπτόμενος δεν πείθει κανένα».

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ότι οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο σήμερα, κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν ότι «από το "υπογράψτε να τελειώνουμε" και το "δανειστές, κρατάτε γερά", η Νέα Δημοκρατία περνάει τώρα στην γραμμή του "υπερασπιστή των αδύναμων στρωμάτων"».

«Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους αδύναμους, οφείλει να διατυπώσει ξεκάθαρα τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό, την αναλογικότητα στην φορολογία, τις εργασιακές σχέσεις, την διαπλοκή. Κρυπτόμενος δεν πείθει ούτε τον εαυτό του», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.