21 Μαΐου 2016

Κάνουν bullying στην βουλευτίνα που χτύπησε ο Τριντό

Η Ruth Ellen Brosseau είναι η 32χρονη βουλευτίνα από τον Καναδά που έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν την Τετάρτη μέσα στην βουλή την έσπρωξε ο Καναδός πρωθυπουργός
Ο 44χρονος πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό ήταν «το χαϊδεμένο παιδί» των μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο μέχρι τουλάχιστον την περασμένη Τετάρτη, όταν ξαφνικά η πάντα ήρεμη βουλή της χώρας μετατράπηκε σε χάος. Κατά την διάρκεια ψηφοφορίας νόμου για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ο Τριντό είδε βουλευτές της αντιπολίτευσης να συνομιλούν μεταξύ τους και να καθυστερούν την διαδικασία.

Οργισμένος ο Καναδός πρωθυπουργός, όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο, κινήθηκε επιθετικά προς τους βουλευτές άρπαξε από το χέρι βίαια τον Gord Brown, βουλευτή των Νέων Δημοκρατών και έσπρωξε με τον αγκώνα του στο στήθος την 32χρονη Ruth Ellen Brosseau, βουλευτή στο ίδιο κόμμα. Η 32χρονη βουλευτής ξέσπασε σε κλάματα, ανέφερε ότι το χτύπημα την πόνεσε και έφυγε από την αίθουσα χωρίς να ψηφίσει.


Το απρόσμενο περιστατικό έκανε τον γύρο του κόσμου και έγινε είδηση από το CNN μέχρι την Jakarta Post. H Brosseau έδωσε συνέντευξη Τύπου, μετά το περιστατικό και δήλωσε ότι έχει αποδεχθεί την συγγνώμη του Καναδού πρωθυπουργού, αν και δεν ζήτησε να την συναντήσει προσωπικά, αλλά αποκάλυψε, επίσης, ότι μετά το συμβάν έχει δεχθεί στο γραφείο της αμέτρητα τηλεφωνήματα που της επιτίθενται προσωπικά και την καλούν να παραιτηθεί ενώ την αποκαλούν «λύκο που κλαίει».


Η 32χρονη βουλευτής του Κεμπέκ υποστήριξε ότι πόνεσε πολύ από το χτύπημα που δέχθηκε ξαφνικά από τον Τριντό στο στήθος και δήλωσε: «Είμαι μια σκληρή γυναίκα, ξέρω πώς να σταθώ και να χειριστώ καταστάσεις, αλλά με αυτό που συνέβη ήμουν σοκαρισμένη... ήμουν φορτισμένη. Έτρεμα, είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που συνέβη...» και συμπλήρωσε: «Αν ήμουν άντρας και με είχαν χτυπήσει στους όρχεις θα κάναμε τώρα αυτή την συζήτηση;».

Για το επίμαχο περιστατικό η βουλή του Καναδά συνέστησε ειδική επιτροπή από όλα τα κόμματα που θα μελετήσει το βίντεο του περιστατικού και θα αποφασίσει αν θα επιβληθούν κυρώσεις στον Τζάστιν Τριντό.

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ