19 Μαΐου 2016

EgyptAir: Βίντεο από το σημείο που εξαφανίστηκε το μοιραίο Airbus;

Στα πλάνα καταγράφεται αντικείμενο να πλέει στη θάλασσα - Ανήκει στο αιγυπτιακό αεροσκάφος;

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο που λέγεται ότι καταγράφει αντικείμενο να πλέει στη θάλασσα, το οποίο φέρεται να ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος της EgyptAir.

Παρότι δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα ότι πρόκειται για αντικείμενο ή σωσίβιο από το αιγυπτιακό Airbus, υπενθυμίζεται πως στο σημείο που διεξάγονται έρευνες από αιγυπτιακά και ελληνικά αεροσκάφη βρέθηκαν «πλαστικά αντικείμενα».

Όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Αμύνης «εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε το ίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών», στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες που λέγεται πως απεικονίζουν σωσίβια.

Τα σωσίβια εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της EgyptAir εντόπισε αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο ερευνούσε από αέρος την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης στο πλαίσιο της επιχείρησης Search and Rescue για την ανεύρεση του Airbus Α-320.

Στις 15:20, το πλήρωμα αιγυπτιακού αεροσκάφους που ερευνούσε στην περιοχή περίπου 200 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης έκανε αναφορά για εντοπισμό ενός πορτοκαλί αντικειμένου.