06 Μαΐου 2016

ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ! Μουφτής της Αγγλίας προς μουσουλμάνες: Μη φοράτε παντελόνια και κλείστε το Facebook!

Τζαμιά από το Μπλάκμπερν και το Μπέρμινγκχαμ απαγορεύουν σε γυναίκες να βγαίνουν από το σπίτι χωρίς να το ξέρει ο άντρας τους ή να διανύουν μεγάλη απόσταση χωρίς συνοδό

Η πρόοδος του κόσμου φαίνεται πως δεν αγγίζει τα τζαμιά στη Βρετανία, τα οποία εξέδωσαν κανόνες σωστής συμπεριφοράς για τις μουσουλμάνες.

Ειδικότερα, στο Μπέρμινγκχαμ και το Μπλάκμπερν, οι μουσουλμάνες απαγορεύεται να φορούν παντελόνια ακόμα κι αν είναι εν γνώσει και υπό την παρουσία του συζύγου τους (ο οποίος έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο γι' αυτές). Στην ανακοίνωση, το Facebook, αποκαλείται «αμαρτία» και «κακό» και η διαταγή λέει να κλείσει κάθε λογαριασμός σε αυτό. Μάλιστα, η ένωση μουσουλμάνων του Μπλάκμπερν, δήλωσε ότι οι γυναίκες απαγορεύεται να βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς την άδεια του συζύγου τους!

Οι εντολές συνεχίζουν στον ίδιο τόνο λέγοντας πως οι γυναίκες απαγορεύεται να διανύσουν περισσότερα από 48 μίλια, χωρίς κάποιον κηδεμόνα.

Το συγκεκριμένο φυλλάδιο εκδόθηκε κατ' εντολή και με την υπογραφή του μουφτή του τζαμιού Κρόιντον, με τίτλο «συμβουλές για το ανδρόγυνο» και σε άλλο του σημείο, καλείται η έκτρωση «μεγάλη αμαρτία» ενώ η υποκριτική και το μόντελινγκ είναι «ανήθικες πράξεις».

Βεβαίως υπήρξαν αντιδράσεις γι' αυτές τις «συμβουλές» τις οποίες αρκετοί μουσουλμάνοι, σύμφωνα με τους Times αποκάλεσαν ατιμωτικές, παλιομοδίτικες και πατριαρχικές.

Αρκετοί ζήτησαν από το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, το οποίο εκπροσωπεί εκατοντάδες τζαμιά, να διαγραφούν τέτοιες «συμβουλές» που περιορίζουν τις γυναικείες ελευθερίες και προωθούν τον εξτρεμισμό.

Εκτός αυτού, μια ανακοίνωση από το κεντρικό τζαμί του Μπλάκμπερν, στο διαδίκτυο, ασχολήθηκε με το Facebook, λέγοντας ότι «το Facebook άνοιξε τις πόρτες του στην αμαρτία. Οι μουσουλμάνες γυναίκες και τα κορίτσια έχουν πέσει θύματα αυτού του κακού».

Σε άλλο σημείο αυτού του παραλογισμού, όταν κάποιος ρώτησε αν οι γυναίκες επιτρέπεται να φορούν τζιν, η απάντηση από το τζαμί του Μπέρμινγκχαμ ήταν: «Αυτοί που φορούν παντελόνια είναι οι άντρες. Και ο προφήτης καταράστηκε τις γυναίκες που μιμούνται τους άντρες».

Ένας μουσουλμάνος λόγιος και πρώην μέλος του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, σχολίασε ότι «αυτές οι θέσεις είναι εντελώς λανθασμένες. Αυτές οι ερμηνείες του Ισλάμ είναι βλακείες και δεν έχουν θέση στη Βρετανία».