14 Μαΐου 2016

Προωθεί καθαίρεση Γκιρτζίκη η FIFA

Το ενδεχόμενο να διορίσει διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία μέχρι τις εκλογές του Οκτωβρίου εξετάζει (για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα) η FIFA

Έντονη φημολογία, σύμφωνα με την οποία στη FIFA εξετάζεται πολύ σοβαρά (για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα) το ενδεχόμενο να καθαιρεθεί η διοίκηση Γκιρτζίκη και να διοριστεί διοικούσα επιτροπή που θα «τρέξει» την ΕΠΟ έως τις εκλογές του Οκτωβρίου, κυκλοφορεί όπως αναφέρεται στη «Live Sport».

Αυτό το σενάριο «έπαιξε» και μέσα στον Απρίλιο, ύστερα από την επιστολή διαμαρτυρίας της ελληνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, λόγω της συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή. Μέσω αυτής κατηγορήθηκε ο Κύπριος παράγοντας ότι δεν χειρίστηκε σωστά τα θέματα που είχαν προκύψει ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Κυβέρνηση. Επιπλέον, ζητήθηκε η αντικατάσταση της επιτροπής της FIFA που πήρε μέρος στις συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Η ΕΠΟ απολογήθηκε λίγες ημέρες μετά μέσω νέας επιστολής και της δόθηκε δεύτερη ευκαιρία.

Ωστόσο, έχουν δοθεί κάποιες δεσμεύσεις, οι οποίες δεν έχουν τηρηθεί και γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχει και πάλι το ενδεχόμενο να καθαιρεθεί η τωρινή διοίκηση της ομοσπονδίας. Ο κ. Κουτσοκούμνης θα έρθει στην Αθήνα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου ώστε να κρίνει αν έχει γίνει εναρμόνιση του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ με αυτούς της FIFA, προκειμένου να λογοδοτήσουν στην αρμόδια επιτροπή επτά από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Προύντζο, Παπανικολάου, Υφαντή, Γιάχο, Σπάθα, Δημητρόπουλο.

Μάλιστα, ο κ. Κουτσοκούμνης αναμένεται να έχει σειρά συναντήσεων, καθώς η FIFA ερευνά διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος της ΕΠΟ.

Πηγή: Sport-fm