11 Μαΐου 2016

ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Βερολίνο: Το ISIS έστειλε δεκάδες τρομοκράτες μαζί με τους πρόσφυγες στη Γερμανία -Μέσω της Ελλάδας

Οι γερμανικές αρχές ερευνούν 40 υποθέσεις τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που υποπτεύονται ότι μπήκαν στη χώρα, μαζί με τους πρόσφυγες.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι οι σχετικές υποθέσεις διπλασιάστηκαν από τον Ιανουάριο και είναι πιθανό να ενισχύσουν τις ανησυχίες για το επίπεδο απειλής στη Γερμανία.
Στο παρελθόν, η κυβέρνηση της χώρας είχε υποβαθμίσει τον κίνδυνο να μπουν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, μαζί με τους πρόσφυγες, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες του κόσμου για τις εισροές, που έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ του 1,1 εκατ. ανθρώπων πέρυσι.

Ομως, ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών, Χανς-Γκέοργκ Μάασεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι παρότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να «τρυπώσουν» μαχητές στην Ευρώπη, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να έστειλε κάποιους μέσω της βαλκανικής οδού, από την Ελλάδα, προκειμένου να ενισχύσει τους φόβους για τους πρόσφυγες και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα.

«Δεν σας αποκαλύπτω κάποιο μυστικό, όταν λέω ότι ανησυχώ για τον υψηλό αριθμό προσφύγων, των οποίων την ταυτότητα δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν είχαν έγγραφα όταν μπήκαν στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάασεν, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αριθμός των προσφύγων που έμπαιναν στη Γερμανία κορυφώθηκε σε 10.000 την ημέρα, το περασμένο φθινόπωρο, αλλά μειώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα, έπειτα από το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Σύμφωνα όμως με την εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Γερμανίας, υπήρξαν 369 προειδοποιήσεις για πιθανούς εξτρεμιστές που μπήκαν στη χώρα, από τη στιγμή που αυξήθηκε το κύμα των προσφύγων πέρυσι, από τις οποίες για τις 40 υποθέσεις κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει περαιτέρω διερεύνηση από τις αρχές. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν σημαντική άνοδο, σε σύγκριση με τις 213 προειδοποιήσεις και τις 18 έρευνες που κατέγραψε η αστυνομία στις αρχές Ιανουαρίου.

«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ενδείξεις ότι μέλη και υποστηρικτές τρομοκρατικών οργανώσεων μπαίνουν μαζί με τους πρόσφυγες, με στοχευμένο και οργανωμένο τρόπο, για να κάνουν επιθέσεις στη Γερμανία», ανέφερε η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, σημειώνοντας όμως ότι δεν υπάρχει οριστική επιβεβαίωση αυτών των ενδείξεων.