30 Μαΐου 2016

Mega και Μαρινάκης μπαίνουν στο «παιχνίδι» για τις άδειες

Η «ολική επαναφορά» του Mega αλλά και η επίσκεψη του Β. Μαρινάκη στο Μαξίμου περιέπλεξαν το τοπίο σχετικά με τις τέσσερις άδειες εθνικής εμβέλειας για τηλεοπτικά κανάλια, που πρόκειται να δώσει η κυβέρνηση. Είναι, πλέον, βέβαιο ότι τουλάχιστον ένα από τα μεγάλα κανάλια θα τεθεί εκτός.
Έως την απόφαση για τη συνέχιση της λειτουργίας του Mega, στην κυβέρνηση υπήρχε η εκτίμηση πως στον διαγωνισμό θα «κατέβαιναν» σίγουρα τα γνωστά Alpha, Star, ANT1, ΣΚΑΪ. Σε αυτά προστέθηκαν και το E TV καθώς και η Nova, με ένα ευρύτερο σχήμα υποστήριξης. Από εκεί και πέρα, ρόλο ενδεχομένως να παίξει και ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκης, ο οποίος την περασμένη Πέμπτη επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά. Και δεν μίλησαν μόνο για τον… Ολυμπιακό και τα παράπονα της ΠΑΕ για τον Στ. Κοντονή, αλλά και για το ενδεχόμενο εμπλοκής του Μαρινάκη στο τηλεοπτικό γίγνεσθαι.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το χρονοδιάγραμμα είναι ελαστικό ως προς τον χρόνο που θα δοθούν οι άδειες. Πάντως, οι ενδιαφερόμενοι στις 4 Ιουλίου, μέχρι τις 3 το απόγευμα, θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις αιτήσεις ηλεκτρονικά αλλά και εγγράφως, μαζί με όλα τα απαιτούμενα έγγραφα. Στις 14 Ιουλίου θα γίνει η ανακοίνωση των προεπιλεγέντων, ενώ οι ενστάσεις μπορούν να κατατεθούν έως τις 25 Ιουλίου. Μέχρι τις 2 Αυγούστου θα γνωστοποιηθεί ο οριστικός κατάλογος των συμμετεχόντων και η δημοπρασία θα ανακοινωθεί στα μέσα Αυγούστου.

*Από το ένθετο Backstage της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφόρησε το Σάββατο 28/05/2016