13 Μαΐου 2016

ΕΤΣΙ! ΑΣΑΛΙΩΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ! Το υπ.Εργασίας ανέβαλε τη συνάντηση Mega

Για μία ακόμη φορά, αναβλήθηκε η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του Mega και του υπουργείου Εργασίας, με θέμα: «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρώτη άκαρπη συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου και η δεύτερη έγινε σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία, που προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η εθνική νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της εταιρίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

«Το υπουργείο, θέλοντας να εξασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησε εκ νέου την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16, ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρία δεν παρέσχε και δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο απαίτησε να προσκομιστούν τα ως άνω στοιχεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. «Σε αυτό δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρίας», επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του.