12 Μαΐου 2016

ΗΠΑ: Μεγάλο site πορνό προσφέρει 25.000 δολάρια σε όποιον το «σπάσει»

Αντί να πληρώνει ειδικούς προγραμματιστές δίνει αμοιβή στους χρήστες του να συνδυάσουν το... τερπνό με το ωφέλιμο

Η αμοιβή όσων μπορούν και σπάνε τους κώδικες μεγάλων sites τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμη πρακτική, καθώς όλο και πιο μεγάλοι ιστότοποι (με πιο πρόσφατο το Facebook) ανταμείβουν όσους βρίσκουν «τρύπες» στην ασφάλεια και την σωστή λειτουργία τους.

Έτσι και το μεγαλύτερο site πορνό στον κόσμο, το Pornhub προσφέρει 25.000 δολάρια σε όποιον από τους χρήστες του καταφέρει να ανακαλύψει κάποια σφάλματα στον κώδικά του ή να μπορεί να το «σπάσει». Οι χάκερς θα αμειφθούν ανάλογα με την αξία της ανακάλυψής τους και το μέγεθος της «τρύπας» που θα ανακαλύψουν στην ασφάλεια του site.

Παράλληλα, για να ισχύσει αυτί, το site υποστηρίζει ότι τα προβλήματα θα πρέπει να αναφερθούν μέσα σε 24 ώρες από την ανακάλυψή τους ενώ θα πρέπει να έχει τηρηθεί η μυστικότητα και να μην έχει αποκαλυφθεί σε κανέναν άλλον.

Όπως είπαμε και στην αρχή, η πρακτική αυτή που εφαρμόζει το Pornhub αρχίζει να γίνεται μόδα στις ΗΠΑ, με sites όπως τα DropBox, Google, Yahoo, Twitter και Αdobe να έχουν στήσει αντίστοιχους μηχανισμούς.

«Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει σε κάποιους από τους φανατικούς φίλους μας και κομπιουτεράδες να κερδίσουν κάποια έξτρα χρήματα, και να μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε την ποιότητα του site που έχει πάνω από 60 εκατομμύρια επισκέψεις ετησίως» είπε ο αντιπρέοδρος του Pornhub Κόρε Πράις. Μάλιστα, για τους «μερακλήδες» -στην Αμερική σε πρώτη φάση- ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν μία πλατφόρμα «εικονικής πραγματικότητας» που θα συνεργάζεται με τα γυαλιά Samsung Gear VR τα οποία θα φέρουν τον κόσμο του πορνό σε μία εντελώς νέα «διάσταση».