14 Ιουνίου 2016

Πάνω από 100 αστυνομικοί για 50 διαδηλωτές στη γαλλική πρεσβεία

Περισσότεροι από 100 άνδρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν, για μια χούφτα διαδηλωτές. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο το κέντρο της Αθήνας έχει κατακλυστεί από άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι κλήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές που πραγματοποιούν συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Γαλλίας για τα νέα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση της Γαλλίας στο νέο εργασιακό νόμο.
Στις έξι το απόγευμα αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές είχαν δώσει ραντεβού έξω από τη Γαλλική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους Γάλλους εργαζομένους. Στην ΕΛΑΣ, όμως, φαίνεται ότι σήμανε συναγερμός, με αποτέλεσμα η Γαλλική πρεσβεία να «ζωστεί» από επτά κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ να παρατάσσονται μπροστά από αυτές.

Μια εικόνα η οποία δεν συμβαδίζει με την πολιτική που είχε εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ευαγγελίζονταν προεκλογικά αλλαγές στα σώματα ασφαλείας και διακριτική παρουσία των ανδρών των ΜΑΤ όπου αυτή χρειάζονταν κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων.

Έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία τελικά συγκεντρώθηκαν περίπου 50 διαδηλωτές, οι μισοί σχεδόν από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν να τους επιτηρούν, ενώ είχε κλείσει η Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Ρηγίλλης έως και την συμβολή της Λεωφόρου Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Η συγκέντρωση διαλύθηκε περίπου στις 19:15.






Θανάσης Γερασιμίδης
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ