12 Ιουνίου 2016

Έσφαξαν 14χρονο-Πάλεψε για τη ζωή του - Οι πρώτες μαρτυρίες - ΒΙΝΤΕΟ

Η άγρια δολοφονία του 14χρονου μαθητή στο χωριό Γέφυρα Θεσσαλονίκης, συγκλονίζει καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την αυτοψία του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο 14χρονος έφερε σημάδια πάλης στο σώμα του, γεγονός που υποδεικνύει ότι πάλεψε για τη ζωή του.
Το κινητό του τηλέφωνο, βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, ενώ πεσμένα δίπλα του ήταν και τα χρήματα που είχε μαζί του, γεγονός που κάνει τις αρχές να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν.


Για το σοκαριστικό γεγονός που έχει γεμίσει θλίψη και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία, μίλησε ο πρόεδρος του χωριού, Λουκάς Ευσταθιάδης.

«Έχουμε πέσει όλοι από τα σύννεφα. Ένα φιλήσυχο παιδί, μία οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Το παιδί έμεινε μόνο του για να διανύσει μια απόσταση 500 μέτρων για να πάει στο σπίτι του», είπε χαρακτηριστικά, εμφανώς σοκαρισμένος.

Δείτε το βίντεο με πλάνα από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του αδικοχαμένου μαθητή:


Ο 14χρονος χθες το βράδυ είχε πάει μαζί με την παρέα του σε δημοτικό αναψυκτήριο της περιοχής όπου γίνονταν κάποια εκδήλωση. Στις 11:30 με 12:00 αποφάσισε να αποχωρήσει μαζί με έναν φίλο του. Ο φίλος του που τον συνόδεψε λίγα λεπτά πριν χαθεί ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει κατάθεση. Το αναψυκτήριο βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι του αγοριού, ενώ από δυο φίλοι χώρισαν ενώ είχαν διανύσει 200 μέτρα μαζί. «Φύγαμε μαζί από το αναψυκτήριο και αφού φτάσαμε στη γωνία που έπρεπε να στρίψω για το σπίτι μου αποχαιρέτησα τον Τ... Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν τον είδα ξανά. Έμαθα ότι τον αναζητούν οι γονείς του αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω περισσότερο».

Μετά από έρευνες, περίπου στις 11 σήμερα το πρωί ο άτυχος 14χρονος εντοπίστηκε νεκρός κοντά στην πόρτα του γυμναστηρίου του χωριού, ανάμεσα σε χόρτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρει πολλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανόν μαχαίρι) στην καρωτίδα και άλλα σημεία του σώματός του, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε και ίχνη πάλης.

Ο ιατροδικαστής μιλά ανοιχτά για εγκληματική ενέργεια. Στα νύχια του 14χρονου εντοπίστηκε ξένο γενετικό υλικό, ενώ πάνω του ήταν τόσο το κινητό του, όσο και τα χρήματά του.

Αυτή τη στιγμή στη χωριό Γέφυρα βρίσκεται κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης το οποίο πραγματοποιεί ενδελεχής έρευνες, ενώ οι αστυνομικοί περνούν από ανάκριση όλους τους φίλους του άτυχου 14χρονου προκειμένου να μάθουν εάν το παιδί είχε κάποιες διάφορες με άτομο, είτε της ηλικίας του είτε μεγαλύτερο.


Η φωτογραφία που είχε δοθεί στη δημοσιότητα χθες το βράδυ όταν διαπιστώθηκε ότι είχε εξαφανιστεί:




Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 14χρονος