23 Ιουνίου 2016

Τον σκότωσα γιατί φοβήθηκα ότι θα μου ορμήξει λέει η 22χρονη για το φονικό στην Κόρινθο

Υποστήριξε ότι ο 46χρονος, τον οποίο χτύπησε στο στήθος με μαχαίρι, πρώτα παρενόχλησε τη 17χρονη φίλη της

Μπορεί να εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Νίκου Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε έναν πεζόδρομο στην Κόρινθο, ωστόσο το κίνητρο της νεαρής γυναίκας που τον σκότωσε καρφώνοντάς τον στον θώρακα με ένα μαχαίρι παραμένει σκοτεινό.

Η 22χρονη Κορίνθια ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε το θύμα, ότι συναντήθηκαν τυχαία στον πεζόδρομο όπου ο 46χρονος είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σεξουαλικά στην 17χρονη φίλη της από το Λουτράκι που ήταν μαζί της κι ότι εκείνη φοβήθηκε πως θα έβγαζε όπλο κι έτσι τον μαχαίρωσε. Δεδομένο είναι πως δεν υπήρξε ληστεία, αφού στην τσέπη του νεκρού βρέθηκαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Όμως, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Κορίνθου εκτιμούν ότι, παρ’ όλο που περιέγραψε με λεπτομέρειες το έγκλημα, η 22χρονη δεν αποκαλύπτει την αλήθεια κι ότι ενδεχομένως γνώριζε από πριν τον επιχειρηματία, άγνωστο πώς…

Πάντως, την  κατάθεσή της στηρίζει και η 17χρονη που κατηγορείται ως συνεργός της και οδηγήθηκαν μαζί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου ο οποίος τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Μαζί τους παραπέμφθηκαν η 42χρονη μητέρα της 17χρονης και ο 30χρονος σύντροφός της, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς τους παρείχαν καταφύγιο.