01 Ιουνίου 2016

Βίντεο: Έτσι έκαψε ζωντανή την πρώην σύντροφό του ο 27χρονος

Ο δολοφόνος παρακολουθούσε κάθε κίνηση της άτυχης Σάρα - «Ήταν ζηλιάρης, αλλά δεν φανταστήκαμε ότι θα της κάνει κακό», λέει η μητέρα της 22χρονης

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο κλειστού κυκλώματος, στο οποίο καταγράφεται πώς ο 27χρονος Βιντσέντζο Παντουάνο παρακολούθησε την 22χρονη πρώην σύντροφό του, Σάρα Ντι Πιετραντόνιο, με το αυτοκίνητό του πριν την πυρπολήσει επειδή δεν άντεχε το χωρισμό τους.

Στις εικόνες που δημοσίευσε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica καταγράφεται η πορεία του οχήματος του δολοφόνου μέχρι να προσεγγίσει το όχημα του θύματός του.

Στη συνέχεια φαίνεται στο βάθος ο 27χρονος να πλησιάζει αργά την 22χρονη, η οποία λίγα λεπτά αργότερα θα χάσει τη ζωή της με τον πιο βασανιστικό τρόπο, αφού ο πρώην αγαπημένος της την περιέλουσε με οινόπνευμα και στη συνέχεια την πυρπόλησε.

Την ίδια ώρα, ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που προκύπτουν για την αρρωστημένη σχέση που είχε ο Παντουάνο με την νεαρή Σάρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο 27χρονος παρακολουθούσε κάθε βήμα της άτυχης 22χρονης χάρη σε μία εφαρμογή στο κινητό του που χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό της συσκευής σε περίπτωση που χαθεί.

Οι φίλοι της Σάρα Ντι Πιετραντόνιο εξήγησαν πως το θύμα είχε αλλάξει τη διαδρομή που έκανε με το αυτοκίνητό της και δε σύχναζε πια στα γνωστά τους μέρη, ωστόσο, χωρίς να το ξέρει, ο δολοφόνος «έβλεπε» κάθε της κίνηση.

«Δεν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσε να της κάνει κακό», υποστηρίζει η μητέρα της

Από την άλλη, η μητέρα της 22χρονης δήλωσε πως ο νεαρός της τηλεφωνούσε κάθε δέκα λεπτά, αλλά στην ίδια γραμμή με παλαιότερες δηλώσεις της, τον υπερασπίστηκε επισημαίνοντας πως δεν ήταν βίαιος.

«Ήταν πάντα μαζί μας. Έμενε στο σπίτι μας να κοιμηθεί. Ήταν πάντα πολύ ζηλιάρης, αλλά δεν φανταστήκαμε ότι θα μπορούσε να της κάνει κακό», είπε στην Corriere della Sera.

Η Τίνα Ράκουι μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφέρθηκε στην κόρη της σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει το θάνατό της.

«Είναι ένα υπέροχο κορίτσι, χαρούμενο, πανέμορφο. Δεν αποθαρρύνεται ποτέ, ούτε όταν δεν πήγε καλά στις εξετάσεις για την Ιατρική σχολή. Δεν απογοητεύτηκε. Επέλεξε να προχωρήσει χωρίς να χάσει χρόνο, γράφτηκε στη σχολή Οικονομίας και Εμπορίου», είπε η μητέρα.

«Δεν είμαι δειλός», λέει ο οδηγός που δεν βοήθησε το θύμα

Όλα αυτά, ενώ δεκάδες είναι οι Ιταλοί που καταδικάζουν την αδιαφορία των δύο διερχόμενων οδηγών που είδαν την νεαρή να ζητάει βοήθεια και παρ’όλα αυτά δεν σταμάτησαν.

Ένας από τους δύο οδηγούς που βρέθηκαν στο σημείο λίγο μετά την τραγωδία, ο 18χρονος Εντοάρντο Παρανίνφι, δήλωσε: «Δεν σταμάτησα, αλλά δεν είμαι δειλός. Μόλις έμαθα ότι η Σάρα ήταν νεκρή, έτρεξα στους καραμπινιέρι».

Σε όσους τον κατηγορούν, ο 18χρονος απάντησε: «Τους προκαλώ όλους. Περνούσα με 70 χλμ. είδα ένα αγόρι ήρεμο να είναι ακουμπισμένο στο καπό του αυτοκινήτου και μία νεαρή μπροστά του να του φωνάζει. Γιατί να καλέσω την αστυνομία;».