01 Ιουνίου 2016

Κτηνωδία στο βουδιστικό ναό της Ταϊλάνδης: Βρέθηκαν 40 κατεψυγμένα τιγράκια!

Δείτε τις απίστευτες εικόνες - Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Τμήματος Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης, βρέθηκαν 40 κουφάρια μωρών τίγρεων σε μια κατάψηξη, στην κουζίνα του ναού, χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο
Ο βουδιστικός ναός που υπάρχει στην επαρχία Καντσαναμπούρι, στα δυτικά της Μπανγκόκ, αποτελούσε τουριστικό προορισμό για χρόνια, καθώς είχε ένα μοναδικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπολοίπους. Είχε εξασφαλίσει άδεια από την κυβέρνηση για να εκτρέφει και να πουλά τίγρεις, μερικές από τις οποίες βέβαια, τις κρατούσε εκεί για να βγάζουν φωτογραφίες οι τουρίστες.

Τη Δευτέρα, τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του, καθώς οι αγώνες πολλών φιλοζωικών οργανώσεων, που κατηγορούσαν την ηγεσία του ναού για λαθρεμπόριο και βασανισμό ζώων ζητώντας παράλληλα την απομάκρυνσή τους από το ναό εισακούστηκαν. Οι αρχές εισέβαλαν και πήραν τα ζώα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές περιβάλλον, με τις εικόνες της μεταφοράς να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


Όμως, σήμερα, δύο μέρες αργότερα, οι αρχές έκαναν μια μακάβρια ανακάλυψη. Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Τμήματος Εθνικών Πάρκων της Ταϊλάνδης, βρέθηκαν 40 κουφάρια μωρών τίγρεων σε μια κατάψηξη, στην κουζίνα του ναού, χωρίς κανείς να γνωρίζει το λόγο!

«Ίσως να έχουν κάποια αξία για το ναό» είπε ο υποδιευθυντής σκεπτόμενος πιθανότατα το γεγονός πως μέλη από τίγρεις χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακά κινέζικα φάρμακα. «Υπάρχουν ακόμα 85 τίγρεις στο ναό», είπε.


Η Ταϊλάνδη έχει από καιρό έναν κομβικό ρόλο στην παράνομη διακίνηση της άγριας ζωής και των δασικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ελεφαντόδοντου που εξάγεται από το ράμφος ενός εξαιρετικά σπάνιου πουλιού, της Ρινόπλακας. Εξωτικά πουλιά, θηλαστικά και ερπετά, μερικά από τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση είδη, μπορεί συχνά να βρεθούν προς πώληση στις αγορές της Ταϊλάνδης.

Την Τρίτη, το γκρουπ «Άνθρωποι υπέρ Ηθικής Μεταχείρισης των Ζώων» δήλωσε ότι ο ναός ήταν «κόλαση για τα ζώα» και κάλεσε τους τουρίστες να σταματήσουν να επισκέπτονται τα αξιοθέατα ζώων σε εσωτερικό και εξωτερικό.


Πέτρος Κράνιας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ