03 Ιουνίου 2016

Ο Μπλάτερ και οι συνεργάτες του «αντάμειψαν» τους εαυτούς τους με 71 εκατομμύρια ευρώ!

Σε όλο και πιο δύσκολη θέση βρίσκονται ο πρώην πρόεδρος της FIFA και οι στενοί του συνεργάτες καθώς πλέον υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία εις βάρος τους - Μεταξύ άλλων, ανανέωναν τα συμβόλαια τους με τεράστιες αυξήσεις προκαλώντας μεγάλη ζημιά στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου

Από την πρώτη στιγμή που το FBI οδήγησε τον Σεπ Μπλάτερ στην αποχώρηση του από την προεδρία της FIFA και τους άλλοτε στενούς του συνεργάτες Ζερόμ Βάλκε (γενικός γραμματέας),  Μάρκους Κάτνερ (αναπληρωτής γενικός γραμματέας) εκτός Διεθνούς Ομοσπονδίας, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνταν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στα σκάνδαλα με τις μίζες δεκάδων εκατομμυρίων.

Σήμερα όμως  ο Μπιλ Μπερκ, ο οποίος μαζί με τον Κουίν Εμάνουελ είναι οι δυο δικηγόροι από την πλευρά της FIFA που ανέλαβαν την υπόθεση, αποκάλυψαν στοιχεία τα οποία αφήνουν κάτι παραπάνω από έκθετους τους πρώην παράγοντες της FIFA.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχε μια συντονισμένη προσπάθεια τριών κορυφαίων στελεχών της FIFA προκειμένου να επωφεληθούν προσωπικά και να κερδίσουν μέσω των ετήσιων αυξήσεων στους μισθούς, μέσω των μπόνους στα Παγκόσμια Κύπελλα και άλλων κινήτρων, ποσά μεγαλύτερα από 79 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Κι όλα αυτά συνέβησαν μόνο την τελευταία πενταετία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερκ ο οποίος αποκάλυψε ότι οι Βάλκε και Κάτνερ υπέγραψαν νέα 8ετή συμβόλαια με τη FIFA λίγο πριν τις εκλογές του 2011 όταν ο Μοχάμεντ Μπιν Χαμάν διεκδίκησε την προεδρία από τον Μπλάτερ.

Σ’ αυτά τα νέα συμβόλαια πέραν των μεγάλων αυξήσεων είχε προβλεφθεί ότι σε περίπτωση απώλειας των εκλογών, οι δύο έμπιστοι του Μπλάτεφ εφόσον έχαναν τη δουλειά τους θα έπαιρναν τρομερές αποζημιώσεις (πολλών εκατομμυρίων λιρών).

«Όλα αυτά τα στοιχεία που έχουν αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνουν ότι έχουν παραβιαστεί υποχρεωτικοί νόμοι του Ελβετικού κράτους και είναι ξεκάθαρο ότι οι προκαταρκτικές έρευνες σε πληρωμές και σε συμβόλαια μας δίνουν αρκετά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα. Η FIFA έχει μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Ελβετία και θα ενημερωθεί σχετικά και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ» ήταν το επίσημο σχόλιο της FIFA ενώ την ίδια ώρα ο Κλάους Στόχκλερ άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου του Μπλάτερ δήλωσε: «Η δουλειά μου για τον Μπλάτερ τελείωσε! Το ηφαίστειο που λέγεται FIFA έχει αρχίσει να εκρήγνυται».

Κι όλα αυτά συνέβησαν λίγες ώρες αφότου οι εισαγγελικές αρχές της Ζυρίχης έκαναν εφόσον στα γραφεία της FIFA αναζητώντας νέα στοιχεία, ενώ χθες ο νυν πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ιφναντίνο βρέθηκε μπλεγμένος σε νέο σκάνδαλο (διαγραφής αρχείων συνομιλιών που τον εμπλέκουν σε περίεργες διαπραγματεύσεις)