24 Ιουνίου 2016

BBC: Δεν κάνουν συναλλαγές τα ανταλλακτήρια σε Βρετανούς στην Ελλάδα-Τραπεζικές πηγές: Κανένα πρόβλημα στις αναλήψεις μετρητών για τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα

Δεν κάνουν συναλλαγές τα ανταλλακτήρια σε Βρετανούς τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με tweet Βρετανού τουρίστα, που δημοσιεύει το BBC.

O Matt Rooney, από το Νότιγχαμ, ειδικός για εκπαιδευτικές ανάγκες σε άτομα με αναπηρία στα σχολεία, βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα και ανάρτησε στο Τwitter σχόλιο, σύμφωνα με το οποίο το ανταλλακτήριο στο ξενοδοχείο που βρίσκεται δεν κάνει συναλλαγές για Βρετανούς.

Στο σχόλιο που ανάρτησε ο Matt Rooney γράφει ότι «άρχισε ήδη. Είμαστε στην Ελλάδα και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης από ανταλλακτήριο ή ΑΤΜ για Βρετανούς». Επιπλέον, στη φωτογραφία που έχει αναρτήσει, αναφέρεται:

«Αγαπητοί πελάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγές συναλλάγματος για βρετανικές λίρες, καθώς δεν έχουμε την επίσημη ισοτιμία συναλλάγματος από την Κεντρική Τράπεζα».


Τραπεζικές πηγές: Κανένα πρόβλημα στις αναλήψεις μετρητών για τους Βρετανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα

Οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα μπορούν να κάνουν αναλήψεις μετρητών χωρίς κανένα πρόβλημα από τα ΑΤΜ, αλλά και ανταλλαγή συναλλάγματος στα ανταλλακτήρια.

Αυτό αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο iefimerida.gr. Νωρίτερα αναστάτωση που προκάλεσε δημοσίευμα του BBC ότι Βρετανός τουρίστας δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη μετρητών, ούτε ανταλλαγή συναλλάγματος στην Ελλάδα, ωστόσο τραπεζικές πηγές ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία οδηγία για περιορισμό στις αναλήψεις των Βρετανών.

Παράλληλα ανώτατη τραπεζική πηγή σχολιάζοντας στο iefimerida.gr το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία τόνισε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην Ευρώπη. Ξεκαθάρισε πάντως ότι στην Ελλάδα δεν θα υπάρξουν μεγάλες επιπτώσεις, καθώς η χώρα είναι προστατευμένη από τα capital controls. Οι πρώτες συνέπειες πάντως του Brexit αναμένεται να πλήξουν -άγνωστο ακόμα σε ποιο βαθμό- τις εξαγωγές και τον τουρισμό.