21 Ιουνίου 2016

ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ! Ο Καμμένος πήγε με τις προτάσεις του στον Τσίπρα... και συμφώνησε σε ότι είπε ο Τσίπρας - ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε για εκλογή προέδρου και «πλαφόν»

Κάτι λιγότερο από μία ώρα διήρκησε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου με «φόντο» τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Πάνος Καμμένος προσήλθε κρατώντας κάποια χαρτιά στα οποία ενδεχομένως είχε καταγράψει τις προτάσεις του.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 2

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά και της διατήρησης του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου είπε ότι «συζητάμε για ένα αναλογικότερο σύστημα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ της διατήρησης του μπόνους στο πρώτο κόμμα.  Σε κάθε περίπτωση εξέφρασε την πεποίθηση πως «υπάρχει χώρος για σύγκλιση απόψεων».

Όπως σημείωσε, συζήτησε με τον πρωθυπουργό και για άλλα θέματα του εκλογικού νόμου και της συνταγματικής αναθεώρησης, όπως την ψήφο στα 17, την ψήφο στους ομογενείς, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας από την βάση.

Επιμένει ο Καμμένος: Πρέπει να παραμείνει το 3% για την είσοδο των κομμάτων στη βουλή

Δεν κάνει πίσω ο Πάνος Καμμένος όσον αφορά στην ύπαρξη του ορίου του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Για τους γνωστούς λόγους πρέπει να παραμείνει το 3%" ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ σημείωσε ότι το μπόνους δεν πρέπει να παραμείνει με κανέναν τρόπο στις 50 έδρες.

"Συζητήσαμε για δύο βασικά θέματα, για τον εκλογικό νόμο και την συνταγματική αναθεώρηση. Μετά από την αλλαγή του κλίματος που έχουμε πλέον στην Ευρώπη είναι καιρός να εφαρμόσουμε εντολές του λαού που πήραμε πριν από τις εκλογές για τη δημιουργία ενός σταθερού εκλογικού συστήματος που θα προβλέπει αναλογικότερη εκλογή και νομίζω ότι σε αυτό καταρχήν μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε" ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση που θα προβλέπει την εκλογή προέδρου από τον ελληνικό λαό.

"Οι ΑΝΕΛ θα καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση, κυβερνητική μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα δούμε που συγκλίνουν οι θέσεις μας..." είπε μεταξύ άλλων.