09 Ιουνίου 2016

Άρον άρον εγκαταλείπουν το Ισλαμικό Κράτος οι δυτικοί τζιχαντιστές

«Λιποτακτούν» για να γλυτώσουν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού αλλά και λόγω της κτηνώδους συμπεριφοράς των μελών της οργάνωσης

Άρον άρον εγκαταλείπουν τη Συρία και το Ιράκ πολλοί δυτικοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που γίνονται λιποτάκτες επιστρέφοντας στην πατρίδα τους, τη Δύση. Για να γλυτώσουν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού αλλά και την κτηνώδη συμπεριφορά των μελών της οργάνωσης, ισλαμιστές τρομοκράτες που είχαν ενταχθεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους αποχωρούν από τις εμπόλεμες ζώνες.

Ο κλοιός κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών σφίγγει την ώρα που στη Συρία μπαίνει γαλλική «μπότα». Η κυβέρνηση των Παρισίων ανακοίνωσε σήμερα ότι έχουν αποσταλεί ειδικές δυνάμεις του στρατού ως σύμβουλοι των αντικαθεστωτικών που μάχονται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας , οι Γάλλοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν γύρω από την Manbij, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας πόλη στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους στη βόρεια Συρία, στον δρόμο από τα τουρκικά σύνορα στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Ράκα.

Μέχρι τώρα, η Γαλλία είχε παραδεχθεί την παρουσία κάπου 150 Γάλλων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων αλλά να μάχονται στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στο Ιρακινό Κουρδιστάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Γαλλία δεν είναι η μόνη δυτική χώρα που στέλνει στρατιώτες στη Συρία, χωρίς να ενημερώσει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Δαμασκού. Πριν από 15 μέρες υπήρχαν στα διεθνή ΜΜΕ πληροφορίες και βίντεο με εικόνες στρατιωτών των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων να πολεμούν στο πλευρό των Κούρδων μαχητών στα περίχωρα της Ράκα, ένα μήνα από τη δήλωση του προέδρου Ομπάμα ότι 250 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

Στη Συρία και το Ιράκ τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους γίνονται λιποτάκτες 

Κι ενώ οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις του στρατού μεταβαίνουν στη Συρία, υπάρχουν πληροφορίες αλλά και μαρτυρίες τζιχαντιστών από δυτικές χώρες που γίνονται λιποτάκτες.  Ο φόβος των αεροπορικών επιδρομών, η απογοήτευση σε σχέση με αυτά που φαντάζονταν, η διαφθορά των τοπικών ηγετών, οι ωμότητες σε βάρος άλλων σουνιτών μουσουλμάνων ή απλά η πλήξη, είναι οι λόγοι για τους οποίους οι δυτικοί τζιχαντιστές γίνονται λιποτάκτες , σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη με βάση συνεντεύξεις 60 λιποτακτών από το Διεθνές Κέντρο Μελέτης της Ριζοσπαστικοποίησης College του Λονδίνου.

Οι λιποτάκτες, κυρίως τζιχαντιστές που προέρχονται από δυτικές χώρες, αυξάνονται στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους προκαλεί πονοκέφαλο στις υπηρεσίες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
«Αισθάνονται ότι άρχισε η τελική φάση, πολλοί αρχίζουν να μας στέλνουν μηνύματα για να μάθουν πώς θα επιστρέψουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εθνικός συντονιστής της υπηρεσίας πληροφοριών στη Γαλλία, Ντιντιέ Λε Μπε.
Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας (DGSI), Πατρίκ Καλβάρ, στα μέσα Μαΐου 244 άτομα είχαν επιστρέψει από τη συρο-ιρακινή ζώνη στη Γαλλία.

Στις αφηγήσεις τους, οι λιποτάκτες επισημαίνουν πως το Ισλαμικό Κράτος ενδιαφέρεται περισσότερο να πολεμήσει άλλους μουσουλμάνους παρά την κυβέρνηση Άσαντ, ότι διαπράττει ωμότητες σε βάρος μουσουλμάνων, ότι είναι διεφθαρμένο και δεν ακολουθεί τις αρχές του Ισλάμ και τέλος ότι η ζωή υπό τον ζυγό του Ισλαμικού Κράτους είναι σκληρή και απογοητευτική.

Ο Σιράζ Μάχερ είναι ένας από τους ερευνητές που πήραν συνέντευξη από τους λιποτάκτες. «Οι περισσότεροι μας λένε: "Θα ήθελα να πω σε όλους τους μουτζαχεντίν να μην πάνε στη Συρία. Δεν είναι αυτό τζιχάντ (ιερός αγώνας). Θα καταλήξετε να σκοτώνετε μουσουλμάνους'».
«Ένας από αυτούς μου είπε», προσθέτει ο Μάχερ, «ότι οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους δεν θα διστάσουν να ισοπεδώσουν ένα κτίριο, με γυναίκες και παιδιά μέσα, για να σκοτώσουν ένα μόνο άτομο. Αυτό δεν είναι ο επαναστατικός τζιχάντ, είναι σκέτη σφαγή».
«Ένας ινδός μαχητής είπε το δικό του παράπονο: "Αυτό δεν είναι τζιχάντ. Με έβαζαν να καθαρίζω τις τουαλέτες...."»

Μίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ