24 Ιουνίου 2016

Καταγγελίες για επιλεκτικές πληρωμές ΣΥΡΙΖΑίων προμηθευτών από τα δημόσια νοσοκομεία

Εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού για επιλεκτικές πληρωμές από τα νοσοκομεία

Σε επιλεκτικές πληρωμές προμηθευτών προχωρούν οι διοικήσεις των δημόσιων νοσοκομείων, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ).



Με επιστολή του προς τον γενικό διευθυντή των Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΠΟΥ κ. Ανδρέας Μπεκυράς, αναφέρει πως «είναι αλλεπάλληλα τα τηλεφωνήματα ανησυχίας που δεχόμαστε από τις εταιρείες μέλη μας, αναφορικά με τις προτιμησιακές πληρωμές υπέρ των εταιρειών φαρμάκου που προετοιμάζουν τα Νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΥΠΟΥ οι εταιρείες του κλάδου παραμένουν επί μακρόν απλήρωτες και αγκομαχούν από την απουσία ρευστότητας, παρότι πράττουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν και το δημόσιο σύστημα υγείας και τον κλάδο τους και τους εργαζόμενους τους.

Ο εκπρόσωπος των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού ζητεί διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας για τις επιλεκτικές πληρωμές υπέρ των φαρμακευτικών εταιρειών και εις βάρος του δικού του κλάδου.

Παναγιώτα Καρλατήρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ