13 Ιουνίου 2016

Ο εισαγγελέας Ξάνθης ερευνά το θέμα με τις δηλώσεις του ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε περί Χίτλερ

Τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα των «Παραπολιτικών» για τα «έργα και τις ημέρες» του ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, με αποκορύφωμα τη δημοσιοποίηση της προκλητικής του ομιλίας στο χωριό Γλαύκη, που αποτελούσε έναν ύμνο στον Χίτλερ και τα κρεματόρια, προκάλεσαν και την αντίδραση του εισαγγελέα Ξάνθης.

Ο δικαστικός λειτουργός μελετά την υπόθεση που αποκάλυψαν τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» σχετικά με την εμπρηστική ομιλία Μέτε το 2014, ο οποίος αφού βροντοφώναξε «Κατάρα στο Ισραήλ» είχε σπεύσει να προσθέσει: «Γιατί αυτούς τους έκαναν σαπούνι οι Γερμανοί, όμως ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου αλλά μια μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους». Τα «Π» έχουν στη διάθεσή τους και το σχετικό βίντεο το οποίο θα παραδώσουν στον εισαγγελέα ο οποίος θα διερευνήσει αναλυτικά το θέμα που προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις και από την Εβραϊκή Κοινότητα, καθώς υπήρξε σκληρή ανακοίνωση από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.

Ο συνήθως θρασύτατος κ. Μέτε αναγκάστηκε μετά τη γενικευμένη κατακραυγή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. «Κατόπιν επαναφοράς του θέματος στο προσκήνιο, διαπίστωσα την ύπαρξη ορισμένων επικριτικών εκφράσεών μου κατά του Ισραήλ, εξαιτίας της συναισθηματικής φόρτισης που μου δημιούργησε η καταδίωξη του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ, σε μια ανοιχτή ομιλία που είχα πραγματοποιήσει πριν από περίπου δύο χρόνια προς το κοινό κατά τη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού παζαριού που διοργανώθηκε για τον λαό της Παλαιστίνης.

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησα είναι εκφράσεις που επικρίνουν τις αδικίες και τις καταδιώξεις που πραγματοποιεί το Ισραήλ. Είναι λανθασμένη η σκέψη επίκρισης ολόκληρης της Εβραϊκής Κοινότητας. Ωστόσο, θεωρώ ότι είναι αρετή να ζητήσω συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα, που πρόσβαλα άθελα, με τις εκφράσεις μου», είχε δηλώσει.

Η εισαγγελική πρωτοβουλία είναι μια ευκαιρία για τον κ. Μέτε να επαναλάβει τη συγγνώμη του και μάλιστα με πιο ξεκάθαρο τρόπο ή και να αποκαλυφθούν ενδεχομένως επιπλέον στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι παρόντες στην ομιλία αυτή ήταν και εν ενεργεία τότε μουσουλμάνοι βουλευτές που δεν αντέδρασαν.

Ανεξάρτητα από τις δικαστικές πρωτοβουλίες, πάντως, τα «Π» δεν θα σταματήσουν να ασχολούνται με τον τουρκικό παράγοντα και τις προσπάθειές του να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα με τις συνεχείς του παρεμβάσεις στη Θράκη.

parapolitika.gr