08 Ιουνίου 2016

ΝΔ κάνει τη δουλειά του ΥΠΕΞ: Η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις για ατομικά δικαιώματα και μειονότητες

Δεν μπορούν να γίνονται υποδείξεις από την Τουρκία για ζητήματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους και ατομικών ελευθεριών τονίζει ο Γ. Κουμουτσάκος

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Ν.Δ. στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την Αγιά Σοφιά. Με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του κράτους,  σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, και επισημαίνει ότι η Ελλάδα εφαρμόζει πλήρως τις αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας για τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες που ζουν στη Θράκη.
Ειδικότερα, η δήλωση του κ.Κουμουτσάκου, έχει ως εξής:
 «Υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν σε μειονότητες, δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία.
Πολύ περισσότερο όταν αφορούν στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, όπου εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας».