08 Ιουνίου 2016

Κρανιδιώτης: «Είμαστε ένα κόμμα… φυσιολογικών και κανονικών ανθρώπων»

Είμαστε ένα κόμμα… φυσιολογικών και κανονικών ανθρώπων που δουλεύουν, είναι άνεργοι και αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών τους. Έτσι περιγράφει τη «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» το κόμμα που ίδρυσε πριν λίγες ημέρες και έχει ως σήμα τον αετό, το μέχρι πρότινος στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.
Μιλώντας στην «Karfitsa» ο εξ’ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού αναλύει το νέο εγχείρημα, θεωρεί ότι θα καταφέρει να μπει στη Βουλή και αναφέρεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπορούμε να συνεργαστεί με τη… Νέα Δημοκρατία, από την οποία διαγράφηκε πρόσφατα.

Συνέντευξη στον Βαγγέλη Στολάκη

Τι είναι η «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ»;

Είναι ένα κόμμα κανονικών ανθρώπων που έχουν δουλέψει, δουλεύουν ή είναι άνεργοι. Είναι άνθρωποι που έχουν φυλάξει την πατρίδα με τα όπλα και έχουν σπουδάσει. Η «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» αποτελείται από ανθρώπους που έχουν τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα με τον μέσο άνθρωπο. Σε αντίθεση με αυτό που είναι η πλειοψηφία της πολιτικής τάξης της χώρας. Το κόμμα μας το στηρίζουν άνθρωποι που είναι Δεξιοί και δεν ντρέπονται ούτε φοβούνται να το πουν. Άνθρωποι πατριώτες που υπερασπίζονται την Ορθοδοξία και πιστεύουν στην αναγκαιότητα πραγματικών μεταρρυθμίσεων.

Τι διαφοροποιεί το δικό σας το κόμμα από αυτά που έχουν δημιουργηθεί και κινούνται στον χώρο της Δεξιάς, όπως είναι τα κόμματα των κκ. Ζώη, Ψωμιάδη, Νικολόπουλου; Τι σας δίνει την εντύπωση ότι το δικό σας κόμμα θα έχει καλύτερη τύχη από τα υπόλοιπα;

Με κάθε σεβασμό προς τα πρόσωπα, οι παραπάνω κύριοι έφτιαξαν προσωποπαγείς μηχανισμούς και όχι κόμματα. Τα κόμματα αυτά δεν κατέβηκαν στις εκλογές. Επομένως μιλάμε για παραπληρωματικές κινήσεις που είναι δικαίωμα του καθενός. Εμείς κάνουμε κάτι με διαφορετικά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά. Έχουμε πιο στερεή συγκρότηση και είμαστε πιο συνεπείς σε θέσεις. Εμείς δεν στηρίξαμε δυο μνημόνια για να υπερασπιζόμαστε τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και ξαφνικά γίναμε… αντιμνημονιακοί και υποστηρίζουμε την επιστροφή στη δραχμή.

Στηρίζετε την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ;

Αυτή τη στιγμή άτακτη έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε μια τεράστια καταστροφή για τη χώρα. Το χρέος θα παρέμενε σε ξένο νόμισμα και με τη ραγδαία υποτίμηση του νομίσματος το χρέος θα πολλαπλασιαζόταν.

Σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και με προϋπόθεση η χώρα να επιστρέψει εν μέρει σε συνθήκες κανονικότητας συζητάτε το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή;

Όχι, η χώρα δεν πρέπει να μπει σε τέτοια περιπέτεια. Το πρόβλημα της χώρας δεν δημιουργήθηκε από το νόμισμα αλλά από τα πολλά κύματα λεηλασίας του χρήματος από κομματικούς στρατούς και τη διαπλοκή. Άλλες είναι οι αιτίες. Γιατί άλλες χώρες που ανήκουν στο ευρώ δεν αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα;

Έχετε ξεκινήσει συζητήσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων σας; Έχετε βολιδοσκοπήσει πρώην στελέχη της ΝΔ;

Η κεντρική μας επιλογή είναι να στελεχωθεί το κόμμα από νέους ανθρώπους με λευκό πολιτικό και ποινικό μητρώο. Προτιμούμε ανθρώπους της εργασίας και της ανεργίας.

Για ποιο λόγο δεν συμμετείχατε στο εγχείρημα Μπαλτάκου- Καρατζαφέρη, ενώ συζητούσατε μαζί τους;

Έγινε μια και μοναδική συνάντηση. Για λόγους πολιτικούς δεν συνεργαστήκαμε. Έχουμε διαφορές θέσεων και πολιτικής συνέπειας. Τα κείμενά μου που είναι χιλιάδες αποδεικνύουν ότι έχω μια συνέπεια στις θέσεις μου. Με ανακύκλωση παλαιών πολιτικών, όση εμπειρία κι αν έχουν δεν μπορείς να επενδύεις στο μέλλον.

Εκλογές «βλέπετε»;

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κάποια εξέλιξη πριν το τέλος του χρόνου. Η κυβέρνηση φαίνεται πως ξεπερνάει κάποιους σκοπέλους. Παίρνουν ελάχιστα και δίνουν περισσότερα. Δεν βλέπω να κινδυνεύουν από κάτι οι κυβερνώντες.

Έχετε εξαιρετικές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον συμβουλευτήκατε πριν προχωρήσετε στη δημιουργία του κόμματός σας;

Εγώ και ο κ. Σαμαράς ήμαστε, είμαστε και θα είμαστε φίλοι. Είμαι μια αυτοτελής προσωπικότητα. Αυτό που κάνω αφορά μόνο εμένα και τους συνεργάτες μου. Δεν έκανα καμία τέτοια απολύτως συζήτηση με τον κ. Σαμαρά. Συναντήθηκα με τους συνεργάτες μου και καταλήξαμε πως πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου κόμματος.

Υπάρχει περίπτωση να συνεργαστείτε μετεκλογικά με τη ΝΔ;

Θα μπορούσε να υπάρξει αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να κριθεί στην ώρα του. Οι συνεργασίες πρέπει να στηρίζονται πάνω σε βασικές αρχές. Συνεργασίες για τις καρέκλες δεν έχουν νόημα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία πάνω σε συγκεκριμένους άξονες. Για μας αυτοί οι άξονες είναι: η αποκατάσταση του συνταγματικού σκοπού της Παιδείας, η αυστηρή στάση απέναντι στη λαθρομετανάστευση και η αναστροφή του ισλαμικού πληθυσμού της χώρας, να γίνουν συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, να δοθεί έμφαση στην εθνική άμυνα και να υπάρξει ξεκάθαρη θέση απέναντι σε μεγάλα εθνικά θέματα όπως είναι αυτό της Τουρκίας. Εδώ βέβαια, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα. Πως θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε με τον κ. Μητσοτάκη που έχει άλλες θέσεις σε αυτά τα ερωτήματα; Αυτό σημαίνει ότι για να συνεργαστούμε ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι κάποιος άλλος.

Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός;

Δεν μπορώ να σκεφτώ και είναι πολύ νωρίς. Εμείς δεν θα κάνουμε εκπτώσεις σε καμία περίπτωση.

Πως «βλέπετε» τις φημολογούμενες αλλαγές του εκλογικού νόμου;

Ο,τιδήποτε βοηθά την πολυφωνία είναι καλό.

http://www.karfitsa.gr/2016/06/08/eimaste-ena-komma-fysiologikon-kai-k/