17 Ιουνίου 2016

Κουμουτσάκος για Πολάκη: Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν-Την αποπομπή του ζητούν βουλευτές της ΝΔ

«Υπουργός υβρίζει όλους τους δικαστές. Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν», είναι το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, περί «παραδικαστικών κυκλωμάτων».

«Υπουργός υβρίζει όλους τους δικαστές. Δεν παραιτείται, ούτε τον παραιτούν. Η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, για τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή Υγείας, σε ομιλία του στο Περιστέρι, περί παραδικαστικών κυκλωμάτων.


Ο κ.Πολάκης, το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στο Περιστέρι, ανέφερε ότι: «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».

«Ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών και πρέπει να μπει νέο αίμα σε αυτό το σώμα, για να το πω κομψά, έχει δεσμεύσεις ή για να το πω λιγότερο κομψά είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Την αποπομπή Πολάκη από την κυβέρνηση ζητούν βουλευτές της ΝΔ

Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες βράδυ στη Δικαιοσύνη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επικράτησε στη συζήτηση που έγινε σήμερα στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καταθέσει ερώτηση για τη Δικαιοσύνη, όμως, όπως ήταν φυσικό, σήμερα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα όσα είπε χθες ο κ. Πολάκης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχθηκε ομοβροντία πυρών από τους βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι ζήτησαν  την αποπομπή Πολάκη από την κυβέρνηση, ενώ στις δηλώσεις του έκαναν λόγο για «τραυματισμό» του Θεσμού της Δικαιοσύνης από τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτού υπουργού.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του πρώην υπουργού Κώστα Τασούλα ο οποίος από το βήμα του ομιλητή είπε ότι «αν ήμουν στη θέση του κ. Παρασκευόπουλου θα είχα παραιτηθεί από μόνος σεβόμενος τον τίτλο μου ως καθηγητή Νομικής  και δεν θα περίμενα τον πρωθυπουργό να παραιτήσει τον Πολάκη».

Στο ίδιο κλίμα και ο Νίκος Δένδιας: «Αυτά δεν γίνονται ανεκτά στη δημοκρατία . Έχει τη δυνατότητα να λέει την άποψη του αλλά έχει και ευθύνη για τα λεγόμενα του . Να παραιτηθεί ή να κληθεί από τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις αλλιώς η ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης δεν στέκεται. Εάν μέχρι το βράδυ δεν έχει παραιτηθεί ο Πολάκης να παραιτηθείτε εσείς για να τιμήσετε τη θέση σας» .