16 Ιουνίου 2016

Βίντεο: Δείτε τι συνέβη όταν ένας άντρας επιτέθηκε σε μητέρα που θήλαζε σε δημόσιο χώρο

Το περιστατικό καταγράφηκε από την Maher και έκανε τον γύρο του κόσμου, μετά τη δημοσιοποίηση του

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, όταν μια μητέρα επέλεξε να θηλάσει την κόρη της μέσα σε ένα κατάστημα, χωρίς να καλύψει το στήθος της.

Τότε, ένας από τους πελάτες θεώρησε «αηδιαστικό» το θέαμα και ιδιαίτερα εκνευρισμένος απαίτησε από το κατάστημα να του επιστρέψει τα χρήματα του. Τη μητέρα, Jessie Maher, έσπευσαν να υπερασπιστούν, ωστόσο τόσο οι παρευρισκόμενοι πελάτες, όσο και οι υπάλληλοι του καταστήματος.

Το περιστατικό καταγράφηκε από την Maher και έκανε τον γύρο του κόσμου, μετά τη δημοσιοποίηση του.

Η Maher, η οποία θορυβήθηκε μετά την απρόσμενη λεκτική επίθεση του αγνώστου, σχολίασε πως η αντίδραση των υπολοίπων παρευρισκομένων την συγκίνησε. Η ίδια δήλωσε πως: «Θήλαζα το μωρό μου κι αυτός ο άντρας τρελάθηκε, εγώ έτρεμα. Είπε ότι ήθελε επιστροφή χρημάτων, επειδή εγώ θήλαζα».

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του βίντεο, μια γυναίκα προσπάθησε να καθησυχάσει την τρομαγμένη μητέρα, λέγοντας της: «Μην τρέμεις, είσαι μια χαρά. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει ο,τι κάνει, έχεις ένα μωρό στα χέρια σου. Είναι μια όμορφη στιγμή αυτή εδώ, αν δεν του αρέσει μπορεί να φύγει».

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο Facebook προβλήθηκε περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια φορές, ενώ οι χρήστες της σελίδας έσπευσαν να της δώσουν συγχαρητήρια για το θάρρος της. Ένας χρήστης σχολίασε: «Συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του καταστήματος και τους πελάτες που σε υπερασπίστηκαν και τον κράτησαν μακριά σου. Πραγματικά, ήταν τρομακτικός, σαν να ήθελε να σε πλησιάσει. Δεν έκανες τίποτα λάθος».

Κάποιος άλλος έγραψε: «Λυπάμαι πολύ που εσύ και το μωρό σου βιώσατε κάτι τέτοιο από αυτόν τον περίεργο τύπο. Μπορείς να ταΐζεις το μωρό σου όπου θέλεις και όποτε θέλεις».

Η Maher από την πλευρά της αιτιολόγησε την απόφαση της να θηλάσει δημόσια την κόρη της, υποστηρίζοντας: «Επιλέγω να θηλάζω ανοιχτά το παιδί μου, οπουδήποτε τύχει να πεινάσει. Επιλέγω να μην καλύπτομαι, επειδή δεν ντρέπομαι για το στήθος μου και τον σκοπό τους. Στέκομαι δίπλα σε κάθε μητέρα που θηλάζει, είτε καλύπτεται είτε όχι. Είναι αρκετά δύσκολο να είσαι μητέρα. Πρέπει να υποστηρίζουμε της μητέρες και όχι να τις κατακρίνουμε».

Η ίδια συμπλήρωσε πως: «Ας είμαστε ευγενικοί και καλοί. Ας διδάξουμε στις μέλλουσες μητέρες ότι έχουν δικαιώματα όσον αφορά τον θηλασμό, γιατί είναι απόλυτα φυσιολογικό».

Γεγονός είναι πως και από νομική άποψη, επιτρέπεται στις γυναίκες να θηλάζουν σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο τα παιδιά τους, καθώς όπως υποστήριξε το τμήμα Υγείας του Κονέκτικατ το 2011: «ο θηλασμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για μια μητέρα να προστατέψει το μωρό της και τον εαυτό της».