05 Ιουνίου 2016

ΣΥΡΙΖΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! Όποιος έχει χρήματα… χειρουργείται, οι υπόλοιποι όχι!

Σοκ από την παραδοχή εργαζομένων στην περίθαλψη και στη δημόσια υγεία...

«Η ψευτοαριστερή κυβέρνηση… σώζει στα λόγια! Τα χειρουργικά υλικά τα αγοράζουν οι ασθενείς που έχουν λεφτά, οι υπόλοιποι… πεθαίνουν!» Τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «Στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που η ψευτοαριστερή κυβέρνηση σώζει στα λόγια (!!!) συμβαίνουν τα εξής παράδοξα: Όποιος ασθενής έχει χρήματα… σώζεται! Όποιος ασθενής δεν έχει χρήματα κινδυνεύει να… πεθάνει! Οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα καλούνται να… αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά .Τα αγοράζουν έως και 500 € προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται άμεσα. Ασθενείς που χρήζουν χειρουργικών επεμβάσεων και δεν διαθέτουν χρήματα βρίσκονται στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος . Τι έχει να απαντήσει σε αυτά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας; Εξαγγέλλουν ότι δίνουν λεφτά με το τσουβάλι στα νοσοκομεία, ενώ στην πραγματικότητα… πεθαίνουν άνθρωποι!»

Μετά από τις καταγγελίες αυτές η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σ. Κακάλη  παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζητώντας να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «έκθεσης»
Το θέμα δημοσιεύεται στην εφημερίδα karfitsa της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας…