14 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΣΥΛΟ Η ΤΑΣΙΑ! Η Αυστραλία απελαύνει τον ιμάμη που κηρύττει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να πεθάνουν

Ο Σεΐχης Φαρόκ Σεκαλεσφάρ είναι Βρετανός πολίτης, ζει στο Ιράν και περιοδεύει ανά τον κόσμο, κηρύσσοντας τις ιδέες του

Την απόφαση να απελαθεί από τη χώρα, έστω και αν βρίσκεται εκεί ως  επισκέπτης, αναμένεται να λάβουν οι αρχές της Αυστραλίας για τον ιμάμη που περιοδεύει τον κόσμο και κηρύττει ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να πεθάνουν.
Ο γεννημένος στη Βρετανία, Σεΐχης Φαρόκ Σεκαλεσφάρ ενδέχεται να συνδέεται με το μακελειό στο Ορλάντο, καθώς τον Απρίλιο είχε ταξιδέψει στην περιοχή και είχε κάνει κήρυγμα σε πιστούς. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί αν ο δράστης της επίθεσης στο gay bar, Ομάρ Ματίν, είχε παρακολουθήσει τις διαλέξεις με το ακραίο περιεχόμενο και απόψεις του Βρετανού ιμάμη.

Ο Σεΐχης Φαρόκ Σεκαλεσφάρ ταξίδεψε στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και συγκεκριμένα στο Δυτικό Σίδνεϊ, ως καλεσμένος του ιμάμη Χουσέιν. Η μουσουλμανική κοινότητα στη μεγάλη πόλη της Αυστραλίας είναι πανίσχυρη, πολυπληθής και οικονομικά ανεξάρτητη, ενώ απλώνεται σε μία τεράστια περιοχή, η οποία ονομάζεται Λακέμπα. Εκεί διαβιώνει ένας πολύ μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων, με δικές τους οικονομικές δραστηριότητες. Πρόκειται για μία περιοχή που έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα του τρόπου ζωής των μουσουλμάνων και όχι στα δυτικά πρότυπα της αυστραλιανής κοινωνίας.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Μάλκολμ Τέρνμπολ παρενέβη προσωπικά, ζητώντας από τις αρχές να επανεξετάσουν τη βίζα που δόθηκε στον Βρετανό ιμάμη και, ει δυνατόν, να αναθεωρήσου βάσει των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει μετά το μακελειό στο Ορλάντο. «Έχουμε μηδενική ανοχή στους ανθρώπους που προάγουν το μίσος», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Ο Σεΐχης Φαρόκ γεννήθηκε στο Μάντσεστερ, αλλά πλέον η βάση είναι στο Ιράν. Τον Απρίλιο ταξίδεψε το Ορλάντο των ΗΠΑ και ανέπτυξε τη θεωρία του για το πως θα αντιμετωπιστεί το Φαινόμενο της Ομοφυλοφιλίας, μιλώντας στο ισλαμικό κέντρο του Σάνφορντ, στη Φλόριντα. Το 2013, σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, είχε πει ότι «ο θάνατος είναι η πρότασή του. Δεν υπάρχει κάτι το ντροπιαστικό σε αυτό. Ο θάνατος είναι η πρόταση», είχε πει χαρακτηριστικά. Μιλώντας στην Daily Tetegraph, ο Βρετανός ιμάμης δήλωσε ότι δεν πιστεύει πως το κήρυγμά του επηρέασε τον Ομάρ Ματίν, ενώ δήλωσε αντίθετος με την πράξη αυτή, την οποία χαρακτήρισε «βάρβαρη».

Σάββας Μιχάλαρος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ