Πρόκειται για συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων», όπως ανέφεραν σε εκπομπή στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αφορμή της σημερινής κατάληψης είναι η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά την συνέλευση θα ψηφιστεί η νέα σύμβαση μεταξύ δημοσίου και ΟΛΠ.
«Αστακός» το Χρηματιστήριο -Περικυκλωμένο από κλούβες των ΜΑΤ για τη συγκέντρωση λιμενεργατών
Σε... αστακό έχει μετατραπεί το Χρηματιστήριο Αθηνών στη Λεωφόρο Αθηνών, με κλούβες των ΜΑΤ να το έχουν περικυκλώσει.
Και αυτό διότι οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο στις 11 το πρωί.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να εξασφαλιστούν οι εργασιακές τους σχέσεις ενόψει της ιδιωτικοποίησης των δύο λιμανιών.
Σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ συνεδριάζει στο κτίριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να εγκρίνει τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πώλησης των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά από το ΤΑΙΠΕΔ στην cosco.
Αυτή την ώρα περίπου 25 άτομα συνδικαλιστές από ενώσεις εργαζομένων στα λιμάνια, αλλά και τον σιδηρόδρομο πραγματοποιούν Οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς έχουν προγραμματίσει για αύριο να προχωρήσουν σε περιφρούρηση της απεργίας τους στους χώρους των επιβατικών σταθμών κρουαζιέρας, όπου αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ κρουαζιερόπλοια, προκειμένου να αποβιβάσουν και να επιβιβάσουν ταυτόχρονα 6.660 επιβάτες.
«Στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι προφορικές διασφαλίσεις της κυβέρνησης δεν μας καλύπτουν» τόνισε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, Γιώργος Γεωργακόπουλος, μετά τη συνάντηση των συνδικαλιστικών εκπρόσωπων των εργαζομένων με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα.
«Οι προτάσεις που παρουσιάσαμε κατοχυρώνουν σταθερείς και ασφαλείς σχέσεις εργασίας στα λιμάνια. Νομίζω ότι η κυβερνητική στάση πρέπει να εκτιμηθεί και να είναι αυτό μια καλή βάση, ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν με βάση και την επόμενη ημέρα» τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας.
«Οι διαχειρίστριες εταιρείες κρουαζιεροπλοίων, από την όλη αυτή κατάσταση και συμπεριφορά, μελετούν σοβαρά την αλλαγή δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων παραλείποντας τον Πειραιά και με κατεύθυνση σε άλλους λιμένες μεταξύ των οποίων και γειτονικών χωρών» τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιεροπλοίων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ: Τηλεόραση ΣΚΑΪ