13 Ιουνίου 2016

Το μυστικό προσκήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβα στην Παναγία της Τήνου

Χαλαρές οικογενειακές, αλλά και άκρως καλοκαιρινές στιγμές κατάφερε να περάσει, έστω και για λίγες ώρες, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγό του, Μαρέβα, το αγαπημένο του νησί, την Τήνο, όπου βρήκε την ευκαιρία όχι μόνο να ανανεωθεί και να χαλαρώσει μαζί με την οικογένειά του, αλλά και να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του νησιού, δίνοντας και με την πολιτική του ιδιότητα το «παρών».
Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η τοπική γιορτή της αγκινάρας, στο πλαίσιο της οποίας οι σύλλογοι της Τήνου κάθε χρόνο διοργανώνουν πολλά events και σερβίρουν πολλές λιχουδιές, βασισμένες σε συνταγές με αγκινάρες. Αλλωστε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο στενός συνεργάτης του, Φίλιππος Φορτώμας, ο οποίος κατάγεται από εκεί και είχε προετοιμάσει την επίσκεψή του.

Η Τήνος είναι ένα από τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά στα οποία έχει αδυναμία το ζεύγος Μητσοτάκη, καθώς διατηρούν και εξοχική κατοικία εκεί, δείγμα της σχέσης που έχουν αποκτήσει τόσο με τον τόπο όσο και με τους ανθρώπους του. Το ζευγάρι έμεινε στην εξοχική του κατοικία, στην περιοχή του Αγίου Πέτρου, κοντά στην Καρδιανή της Τήνου, και το Σάββατο έσπευσε στην κοντινή παραλία για να κάνει τα πρώτα του καλοκαιρινά μπάνια στην ωραιότερη ίσως παραλία του κυκλαδίτικου νησιού. Το μεσημέρι, οικογενειακώς απόλαυσαν θαλασσινά στην ταβέρνα «Ταρσανάς», αγαπημένο στέκι του προέδρου της Ν.Δ.

Η ξεκούραση στην Τήνο για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνδυάζεται πάντα με μια επίσκεψη στις όμορφες παραλίες, αλλά ποτέ δεν ξεχνά και τον θρησκευτικό χαρακτήρα του νησιού, γι’ αυτό και φρόντισε πάλι να συνδυάσει και τα δύο. Την Κυριακή ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους του νησιού, οι οποίοι του παρουσίασαν κάποια από τα τοπικά ζητήματα, συνόδευσε τη σύζυγό του στην Παναγία της Τήνου, όπου και προσκύνησαν με ευλάβεια τη θαυματουργή εικόνα - συνήθεια που ακολουθεί το ζευγάρι σε κάθε επίσκεψή του στο νησί. Χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία τους, έμειναν για αρκετή ώρα στον ναό της Παναγίας και συνομίλησαν με τους προϊσταμένους ιερείς του, με τους οποίους τόσο η Μαρέβα όσο και ο Κυριάκος γνωρίζονται.

Μετά περπάτησαν στα στενά του νησιού και όταν ο δρόμος τούς έβγαλε σε μια λαϊκή αγορά, αναμείχθηκαν με τον κόσμο και ψώνισαν λαχανικά και φρούτα. Λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς καμία προειδοποίηση και μακριά από φωτογραφικά φλας και κάμερες επισκέφθηκε ένα από τα τοπικά ΚΑΠΗ, ξαφνιάζοντας ευχάριστα τα μέλη που εκείνη την ώρα απολάμβαναν το καφεδάκι τους στον χώρο. Υποδέχθηκαν θερμώς τον πρόεδρο της Ν.Δ., ο οποίος άκουσε προσεκτικά και με χαμόγελο τόσο τις επευφημίες τους όσο και τα παράπονά τους.

Στο Φεστιβάλ Αγκινάρας ο Κυριάκος απόλαυσε τοπικές παραδοσιακές συνταγές, με τις οποίες ενθουσιάστηκε. Ο ενθουσιασμός μάλιστα του Κυριάκου για τις αγκινάρες έκανε τη σύζυγό του να ζητήσει μερικές από τις συνταγές, προκειμένου να μαγειρέψει και η ίδια κάποια από τα πιάτα που του άρεσαν.