16 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ-Αδωνις: Κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια με τόσους νεκρούς; Πολάκης: Σα μοσχάρι

Νέα κόντρα μεταξύ Παύλου Πολάκη και Αδωνι Γεωργιάδη ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τους διορισμούς του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Για όσους πέθαιναν ή για όσους η υγεία τους υπέστη τεράστια βλάβη έχετε να πείτε μία συγγνώμη;» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, επισημαίνοντας ότι έχουν μείνει...
πάνω από 6 μήνες τα κρεβάτια στις ΜΕΘ χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές.

«Αισθάνεστε καθόλου τύψεις το βράδυ που πάτε να κοιμηθείτε που ψάχνουν άνθρωποι κρεβάτι εντατικής θεραπείας και δεν βρίσκουν εξαιτίας σας» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στην Βουλή.

Στην αρχή της τοποθέτησης του ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους προπηλακισμούς που δέχθηκε ο Παύλος Πολάκης στην Ιεράπετρα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, καταδικάζοντας τα επεισόδια.

Πρόσθεσε, με αφορμή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τον κ. Πολάκη να καπνίζει μέσα στο υπουργείο Υγείας, πως είναι αδιανόητο υπουργός να καπνίζει μέσα σε αυτόν τον χώρο, τονίζοντας μάλιστα, πως ο πρωθυπουργός οποιασδήποτε χώρας θα τον είχε διώξει.



Την παρέμβασή στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις προσλήψεις ιατρών με αξιολόγηση που έκαναν οι συνεργάτες του και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας παραδέχθηκε ο κ. Παύλος Πολάκης στην Βουλή.

«Είχαμε καταγγελίες ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν είχε πρόσβαση στους φακέλους του διαγωνισμού. Κάποιος παρακρατικός μηχανισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι η επιτροπή αποφάσιζε  ποιοι θα προσληφθούν και είπαμε «πίσω κλεφτόπουλα». Ζητήσαμε στοιχεία και μας έστειλαν κατάλογο με κάποια μόρια. Για να δούμε αν έλεγαν αλήθεια στα μόρια ανατρέξαμε στους φακέλους και είδαμε πως από τα 220 άτομα σε 88 έγιναν λάθος υπολογισμοί μορίων. Αλλά είχαν και άλλα μετρούσαν» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με την δεύτερη ομολογία πως

«Κάναμε προεργασία των φακέλων και τα αποτελέσματα τα στείλαμε πίσω στον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κ. Γιαννόπουλο λέγοντας την άποψή μας. ¨Ότι δηλαδή με βάση το ΑΣΕΠ και την μοριοδότηση τα μόρια είναι αυτά που σας γράφουμε»!

Για να υποστηρίξει δε την εγκυρότητα της αξιολόγησης του διαγωνισμού που έγινε στο υπουργικό του γραφείο είπε ότι το ίδιο αποτέλεσμα έβγαλε σε δεύτερο χρόνο και η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Απέφυγε ωστόσο να πει ότι στο μεσοδιάστημα είχε «αποκεφαλίσει» από την υπηρεσία όποιον διαφωνούσε μαζί του!

Απαντώντας ο κ. Πολάκης για τα υπόλοιπα του είπε:

«Ευχαριστώ για την συμπαράσταση που μου δείξατε για τα στημένα επεισόδια από 10 ακροδεξιούς με φόντο πολίτες που διαδήλωναν για τα προβλήματα του νοσοκομείου τους». Και συνέχισε: «Εσείς μειώνατε το προσωπικό και οδηγούσατε σε μαρασμό τα νοσοκομεία και εμείς προικίζουμε το νοσοκομείο του Ρεθύμνου με 27 άτομα προσωπικό. Μια πληγή που εσείς ανοίξατε, εμείς την επουλώνουμε».

Αναφέρθηκε όμως και στους "Παραιτηθείτε" λέγοντας:

«Σας εκφράζω την βαθια μου συμπαράσταση για την αποτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης των "Παραιτηθείτε". Για τους χιλιάδες λαού που είπατε ότι μαζέυτηκαν αλλά ως φαίνεται είχαν πάει κάτω από τα δεντρά και δεν φαίνονταν».
Ανταπαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε στον κ. Πολάκη:

«Με τις κλειστές εντατικές και τους τόσους ανθρωπους που έχουν κινδυνεύσει ή έχουν χάσει την ζωή τους κοιμάστε ήσυχος τα βράδια;»

Απαντώντας ο κ. Πολάκης στο ίδιο στιλ χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ παρακρατικό μηχανισμό, που χρησιμοποίησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για διορισμούς με «φιλετάκια» υπουργών και χωρίς νομικές διαδικασίες.

Εστρεψε δε τα πυρά του στον νομικό συμβούλιο αλλά και στους κ.κ Γεωργιάδη και Βορίδη πως το 2014 έδωσαν 5,4 εκατ. ευρώ για διαφημίσεις.

Από κάτω ο κ. Γεωργιάδης φώναζε με τον κ. Πολάκη να του λέει: «Ηρεμήστε, ανοίξτε το στόμα και πάρτε ανάσες».

Στην τοποθέτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε τον κ. Πολάκη πως έχει διαπράξει αδίκημα ανοίγοντας του φακέλους των διορισμών του ΚΕΛΠΝΟ αλλά και πως χρησιμοποίησε τη φράση παρακρατικός μηχανισμός.

«Το ΔΣ είχε διοριστεί υπό την ηγεσία του κ. Κουρουμπλή. Τι λέτε ότι είχε δεχθεί παρακρατικό μηχανισμό; Οτι είναι απατεώνας. Σα δεν ντρέπεστε. Να πάτε ζητήσετε συγγνώμη σε όσους έψαχναν κρεβάτι και σε όσους πέθαναν στην εντατική», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Κλείνοντας ο κ. Πολάκης είπε πως έχει χειρουργήσει πάνω από 7.000 ασθενείς και 1.400 νοσηλευόμενους.

«Ξέρω πολύ καλά τι πάει να πει θάνατος και κρεβάτι εντατικής», ανέφερε ο υπουργός και κατηγόρησε τους κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη και Λοβέρδο για την κατάσταση στην Υγεία.