29 Ιουνίου 2016

Κωνσταντινόπουλος τρολάρει Δρίτσα: Τα ‘μαθες τα νέα, υπογράφεις την πώληση του ΟΛΠ

Η συζήτηση της σχετικής σύμβασης ήδη συζητείται στο Κοινοβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί με εξπρές διαδικασίες αύριο - Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης - «Αναγκαστήκαμε» απαντά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco καθώς η συζήτηση της σχετικής σύμβασης ήδη συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί με εξπρές διαδικασίες αύριο.

Ωστόσο, η κοινοβουλευτική διαδικασία προκαλεί ισχυρές εντυπώσεις λόγω τις ολικής μεταστροφής των στελεχών της πλειοψηφίας στο ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδικασίες παραχώρησης του ΟΛΠ στην Cosco είχε ξεκινήσει επίκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά τότε για «σκανδαλώδες ξεπούλημα».

Σήμερα, στην διαδικασία που ολοκληρώνει την εκχώρηση τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, όσο οι εισηγητές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ Ηλίας Καματερός και Δημήτρης Καμμένος αντίστοιχα όχι μόνο επισήμαναν την αναγκαιότητα της παραχώρησης για λόγους ανάπτυξης αλλά υποστήριξαν ότι η ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας πρέπει να γίνει με εξπρές διαδικασίες προκειμένου να αναχωρήσει χωρίς «αναταράξεις» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Πεκίνο.

Είναι δε ενδεικτικό ότι ο κ. Καμμένος κάλεσε την αντιπολίτευση να εγκαταλείψει τον λαϊκισμό ώστε «όλοι μαζί, μονιασμένοι, να ψηφίσουμε την σύμβαση».

Από την άλλη πλευρά η εισηγήτρια της ΝΔ Ολγα Κεφαλογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «πρωτοφανές και απύθμενο θράσος» αλλά και για «ανερυθρίαστα ψέματα». Επίσης, ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Δρίτσα είπε «Θοδωρή, τα ‘μαθες τα νέα. Σήμερα υπογράφεις την εκχώρηση του λιμανιού. Από το «λιμάνι της αγωνίας» πέρασες στην αγωνία και λαχτάρα για την εξουσία».

Ειδικότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός δικαιολόγησε την αλλαγή στάσης του κόμματός του για τον ΟΛΠ λέγοντας:  «Αναγκαστήκαμε να δεχθούμε κάποια πράγματα διότι ήμασταν σε δύσκολη θέση. Αυτό το καταλαβαίνει ο λαός». Σημείωσε ωστόσο ότι «Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ΕΕ που πωλείται συνολικά το λιμάνι. Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε και εμείς κάποια κομμάτια του λιμανιού. Είναι ιδιόμορφη αυτή η πώληση».

Η κυρία Κεφαλογιάννη υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε αφίσες με σύνθημα «το λιμάνι δεν πωλείται».  Κατεβήκατε στις δημοτικές εκλογές με το σύνθημα: «Το λιμάνι της αγωνίας».
 Ανερυθρίαστα ψέματα για να υφαρπάξετε την ψήφο του λαού.  Δεν ψηφίσατε τίποτα και τώρα ο κ. Τσίπρας λέει ότι η πώληση του ΟΛΠ αποτελεί αφετηρία για επενδύσεις».

«Θοδωρή τα 'μαθες τα νέα. Σήμερα υπογράφεις την εκχώρηση του λιμανιού. Από το λιμάνι της αγωνίας περάσατε στην αγωνία και λαχτάρα για την εξουσία» ανέφερε ο κ. Κωνσταντινόπουλος για να συνεχίσει «δεν μπορεί την ώρα που μπαίνει λουκέτο στο Μαρινόπουλο η κυβέρνηση να κάνει ρουσφέτι στην Cosco για να απαλλαγεί από ένα μέρος των εργαζομένων μέσω μετατάξεων. Ακολουθείτε το μοντέλο της ΝΔ στην Ολυμπιακή. Πάρτε πίσω το θέμα μετατάξεων».

Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ