14 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ! Ιρανός κληρικός: Οι γυναίκες που ντύνονται με παντελόνια... ξεραίνουν τα ποτάμια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι «προκλητικές» γυναίκες κατηγορούνται για φυσικά φαινόμενα στη χώρα

Ένα απίστευτο επιχείρημα χρησιμοποίησε Ιρανός κληρικός προκειμένου να πείσει για την ανάγκη οι γυναίκες στη χώρα του δεν θα πρέπει να ακολουθούν το δυτικό στυλ ντυσίματος καθώς ούτε λίγο, ούτε πολύ τις κατηγόρησε ότι ευθύνονται γιατί τα ποτάμια στο Ιραν... ξεραίνονται!

«Στο γραφείο μου έλαβα φωτογραφίες από γυναίκες δίπλα στον ξερό ποταμό Ζαγιαντέχ (σ.σ. ο μεγαλύτερος ποταμός στο κεντρικό Ιράν) να ποζάρουν σαν να βρίσκονται στην Ευρώπη. Είναι αυτές οι ενέργειες που ξεραίνουν τον ποταμό ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Σεγιέντ Γιουσέφ Ταμπαταμπί μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

O Ιρανός κληρικός ζήτησε, επίσης, απο το υπουργείο Επικοινωνιών να επιταχύνει την επιχείρησή του κατά των δικτύων που ενθαρρύνουν την απρέπεια στις γυναίκες του Ιράν.

«Αν δεν το κάνετε αυτό, τότε θα έχετε αποτύχει στα καθήκοντά τους. Μπορείτε να προκαλέσετε ασφυξία σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε.

Ο Ταμπαταμπί είναι μέλος του σώματος των 88 κληρικών που εκλέγουν τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν.

Αυτός , πάντως, δεν είναι ο πρώτος κληρικός που κατηγορεί τις «προκλητικές» γυναίκες για φυσικές καταστροφές καθώς το 2010 ένας άλλος κληρικός τις είχε κατηγορήσει για πρόκληση σεισμών όταν ο τότε πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε μίλησει για κίνδυνο σεισμικής δόνησης στη χώρα.