29 Ιουνίου 2016

Το (διακομματικό) ρουσφέτι της αρκούδας στην Βουλή

Ως μηχανή μαζικής παραγωγής ρουσφετιών χαρακτηρίστηκε από ορισμένους στην αντιπολίτευση ο νέος Κανονισμός της Βουλής, η τροποποίηση του οποίου άρχισε ήδη να συζητείται στην Ολομέλεια. Και το σημαντικότερο;

Η πλειοψηφία των βουλευτών, με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα… υπερψήφισε στην Επιτροπή, ίνα δικαιωθεί η λαϊκή ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει». Ομερτά, λοιπόν, από μια μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης που προφανώς βολεύεται με ψίχουλα μετακλητών θέσεων που παίρνουν πρώην και νυν κοινοβουλευτικοί αξιωματούχοι.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, φορώντας ένα γαλάζιο πουκάμισο από τα έδρανα των βουλευτών, επιχειρούσε να πείσει ότι ο νέος Κανονισμός εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου προκειμένου να μπει φραγμός στις δυσλειτουργίες και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στην ανορθολογική διαχείριση των ανθρώπινων πόρων, στην αναξιοκρατία και στην αδιαφάνεια στη διοίκηση της Βουλής, με τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Θ. Παπαθεοδώρου να κάνει λόγο για μηχανισμό ρουσφετιών, «δημιουργείτε μηχανισμός εσωτερικών διευθετήσεων» είπε συγκεκριμένα.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές των προσλήψεων, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Από κηπουρούς, γεωπόνους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές, σκηνοθέτες, αισθητικούς και γραμματείς στα… γκαράζ. Ανοίγει ο δρόμος για να διοριστούν εκατοντάδες νέοι υπάλληλοι σε «προνομιακές» υπηρεσίες της Βουλής, όπως το Κανάλι της Βουλής, το γυμναστήριο, ακόμα και το γκαράζ του Κοινοβουλίου.

Τώρα θα πείτε, τι κάνουν ένας γεωπόνος και δύο κηπουροί στο πάρκινγκ της Βουλής; Ε, είπαμε. Το ρουσφέτι της αρκούδας γίνεται…

Βηματοδότης