02 Ιουνίου 2016

Χωρισμένη στα δύο η «γαλάζια» ΚΟ – Οι μισοί θέλουν αβαβα κι άλλοι μισοί ξύλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Χωρισμένη στα δύο είναι η Νέα Δημοκρατία για τη χθεσινή αποχώρηση από τη συζήτηση για την τροπολογία που έφερε για τις off shore η κυβέρνηση. Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» ΚΟ επικρατεί αναβρασμός.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση για αποχώρηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Νίκος Δένδιας είπε πως «Στον εμπαιγμό της κοινωνίας σε ώρα κρίσεως δεν μπορούμε να συμμετέχουμε. Εμείς καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία που εισάγει διατάξεις που αμνηστεύουν εμπλεκόμενους. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε».

Αρκετοί βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν λανθασμένη την κίνηση αυτή κυρίως σε επικοινωνιακό επίπεδο και πως έδωσε τελικά άλλοθι στην κυβέρνηση να κάνει λόγο για αδιαφορία και έλλειψη επιχειρημάτων. Εξάλλου αυτό τόνισε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος λέγοντας πως «η αποχώρηση συμβολικά αυτό που δείχνει είναι αδιαφορία για την τύχη της εισαγόμενης ρύθμισης». Πολλοί βουλευτές ιδιαίτερα η δεξιά πτέρυγα θεωρεί πως έπρεπε η ΝΔ να κάτσει μέχρι τέλους και να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα και όχι να δώσει επικοινωνιακά την εικόνα πως δεν δίνει μάχη ενώπιος ενωπίω.

Η απόφαση στάση επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα που τίθεται έντονα στο εσωτερικό της ΝΔ το τελευταίο διάστημα και έχει να κάνει με το πόσο σκληρή πρέπει να είναι η αντιπολίτευση. Εξάλλου μερίδα βουλευτών θεωρεί πως πρέπει οι τόνοι να σηκωθούν και άλλο και η ΝΔ να μην αφήσει καμία μάχη με την κυβέρνηση να πάει χαμένη.