05 Ιουνίου 2016

Πέντε φάκελοι για άρση ασυλίας στη Βουλή – Δυο υπουργοί στο «μικροσκόπιο»

Πέντε δικογραφίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή της ΝΔ “ Αδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Η δικογραφία για τον Νίκο Φίλη αφορά μήνυση που έχει καταθέσει ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας σχετικά με τη θέση του ότι δεν υπήρξε γενοκτονία Ποντίων, αλλά εθνοκάθαρση.

Η δικογραφία για τον Παύλο Πολάκη αφορά στην μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σύμφωνα με την οποία 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας παραμένουν κλειστές με ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν φρόντισε έγκαιρα για τη στελέχωσή τους.

Η τρίτη αφορά τη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Ηλία Σταύρου κατά του κ. Μιχαλολιάκου και του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Η τελευταία δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αφορά του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας κατά του κ. Γεωργιάδη με την τότε ιδιότητα του υπουργού Υγείας για τη διαθεσιμότητα οδηγών ασθενοφόρων.