21 Ιουνίου 2016

Γιατί η Βικτόρια Μπέκαμ αναγκάστηκε να πει δημόσια τι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα [εικόνες]

Απροσδόκητα προβλήματα που την ανάγκασαν να λάβει δημόσια θέση προκάλεσε στην Βικτόρια Μπέκαμ η απόφαση του συζύγου της να αποκαλύψει ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη.
Ο λόγος είναι κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει η πρώην Spice Girl στο παρελθόν, όταν σε συνέντευξη στον Spectator το 1996 εξέφρασε τις απόψεις της ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το σύνολο του ευρωπαϊκού ομοσπονδιακού σχεδίου είναι γελοίο. Είμαστε πατριώτες. Το ενιαίο νόμισμα είναι εξοργιστικό», είχε πει τότε η Posh και συνέχισε: «Θέλουμε το κεφάλι της βασίλισσας, ή του βασιλιά αν είχαμε βασιλιά, στα νομίσματάς μας». «Ήταν ένα φοβερό τέχνασμα στον βρετανικό λαό», είχε πει η Βικτόρια, δηλώνοντας εξοργισμένη από «την αναίδεια των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες. Οι ευρωγραφειοκράτες καταστρέφουν κάθε κομμάτι της εθνικής ταυτότητας και της ατομικότητας».

Φυσικά, οι τότε δηλώσεις της σχεδιάστριας ανασύρθηκαν από το στρατόπεδο της καμπάνιας που υποστηρίζει την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ και έτσι αναγκάστηκε να κάνει δημόσια δήλωση μέσω των κοινωνικών δικτύων.

«Σε απάντηση στην εκστρατεία leave.eu που σήμερα προσπάθησαν να επαναφέρουν δηλώσεις που έγιναν 20 χρόνια πριν για τον αν θα κρατήσουμε ή θα χάσουμε τη λίρα. Έχω να δηλώσω ότι τα σχόλιά μου δεν αφορούσαν στο δημοψήφισμα και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω στην χώρα μου, πιστεύω σε ένα μέλλον για τα απιδιά μου όπου είμαστε δυνατοί μαζί και υποστηρίζω την εκστρατεία για την παραμονή».


Η ανακοίνωση του Μπέκαμ

Ο πρώην αστέρας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βρετανίας Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη δηλώνοντας ότι "μαζί είμαστε ισχυροί".

"Ζούμε σε έναν αλληλεξαρτώμενο κόσμο γεμάτο δυναμική όπου, μαζί, ως λαός, είμαστε ισχυροί. Για τα παιδιά μας και τα παιδιά τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε παγκόσμια προβλήματα από κοινού και όχι μόνοι", τόνισε το ίνδαλμα του ποδοσφαίρου που αποχώρησε από το βρετανικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 41 ετών, σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η καμπάνια "Britain Stronger In Europe" (Βρετανία ισχυρότερη μέσα στην Ευρώπη).

"Είχα το προνόμιο να παίξω και να ζήσω στη Μαδρίτη, το Μιλάνο, το Παρίσι, με συμπαίκτες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο", πρόσθεσε ο άλλοτε παίκτης της Manchester United χαιρετίζοντας την υποδοχή που του επιφύλαξαν "οι μεγάλες αυτές ευρωπαϊκές πόλεις".

"Για όλους αυτούς του λόγους θα ψηφίσω υπέρ της παραμονής" στην ΕΕ, καταλήγει ο Βρετανός πρώην διεθνής την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος στο δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.