18 Ιουνίου 2016

Αμεση παρέμβαση Τσίπρα ζητά η Ενωση Δικαστών: Να αποδείξει όσα λέει ο Πολάκης

- Σοβαρές προεκτάσεις παίρνει η υπόθεση των καταγγελιών του Παύλου Πολάκη για εμπλοκή δικαστών στο παραδικαστικό κύκλωμα
- Μετά την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που ζήτησε την παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου, σειρά παίρνει και η Ένωση Εισαγγελέων
- Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Ασπρογέρακας, ζητά άμεση παρέμβαση του πωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα
- "Είναι δυνατόν να έχει τέτοια στοιχεία και να μην τα παρουσιάζει στον υπουργό Δικαιοσύνης";
- "Η δεύτερη δήλωσή του είναι χειρότερη από την πρώτη"!
- "Διεκδικούμε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε αξιοπρεπείς και έντιμοι, μακριά από τέτοιες σκιές"

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, για τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη Δικαιοσύνη που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ζήτησε ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών, Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Μάλιστα, τόνισε ότι η νεότερη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ήταν χειρότερη από την πρώτη, γιατί ουσιαστικά στηρίζει αυτά που είπε αρχικά.

«Η προσβολή στη δικαιοσύνη είναι βαριά και οφείλει ο υπουργός να αποδείξει όσα λέει», τόνισε ο κ. Ασπρογέρακας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Το κακό με τις δηλώσεις Πολάκη έχει γίνει. Οι εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι ικανές να πλήξουν το θεσμό της δικαιοσύνης», τόνισε ακόμη.

«Καμία σκιά πάνω από τη δικαιοσύνη. Δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Ο,τι υπάρχει πρέπει να διερευνάται. Όταν ανακαλύπτεις τέτοια πράγματα πρέπει να μπορείς και να το αποδείξεις και αυτό θα πρέπει να πράξει ο κύριος Πολάκης την ερχόμενη Τρίτη. Δεν έχουμε καμία διάθεση αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Υπάρχει και το εξής θέμα. Ποιος λύνει τις διαφορές των δικαστών με το κράτος;» υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών, καλώντας τον αναπληρωτή υπουργό να δώσει ονόματα, υποθέσεις και ό,τι έχει στα χέρια του.

Τι είπε και επέμεινε ο Πολάκης

"Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος". Αυτή η φράση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Πέμπτης, φέρνει για μια ακόμη φορά τον Παύλο Πολάκη στο "μάτι του κυκλώνα" και το Μαξίμου σε... αναβρασμό.

Θυμηθείτε στο παρακάτω βίντεο την επίμαχη δήλωση



Ζητούν παρεμβάσεις Παυλόπουλου - Τσίπρα

Όπως ήταν επόμενο, μιας και ο Παύλος Πολάκης έκανε αυτή τη βαριά καταγγελία χωρίς να παρουσιάσει (ή να προαναγγείλει πως θα παρουσιάσει) αποδείξεις, οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές.

Την αρχή έκανε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Την ίδια ώρα, την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, πήρε διακριτικά... αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας (αν όχι τον "άδειασε"), εκφράζοντας από την Βουλή την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο Δικαστικό Σώμα.

Παρόλα αυτά, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε και με νεότερη δήλωσή του εξέφρασε μεν την εκτίμησή του σε "κάθε έντιμο δικαστικό", αλλά φάνηκε να μην κάνει πίσω σε σχέση με τις καταγγελίες του.

Αυτή του η στάση έφερε σήμερα και την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων, με τον πρόεδρό της, εισαγγελέα Εφετών, Δημήτρη Ασπρογέρακα να εξαπολύσει επίθεση στον υπουργό αναπληρωτή Υγείας.