05 Ιουνίου 2016

Νέος πρόεδρος Φιλιππίνων σε πολίτες: Σκοτώστε εμπόρους ναρκωτικών -Θα σας δώσω μετάλλιο

Ο νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα και να σκοτώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών, για να τον βοηθήσουν στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας.

«Καλέστε μας, την αστυνομία, ή κάντε το μόνοι σας αν έχετε όπλο. Εχετε την υποστήριξή μου», δήλωσε ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε σε ένα τεράστιο πλήθος που πανηγύριζε για την εκλογή του.

Μάλιστα, τόνισε ότι αν ένας έμπορος ναρκωτικών αντιστέκεται τη σύλληψη ή αρνείται να πάει στο τμήμα και αντί για αυτό απειλεί έναν πολίτη με όπλο ή μαχαίρι τότε «μπορείτε να τον σκοτώσετε. Πυροβολήστε τον και θα σας δώσω μετάλλιο».

Παράλληλα ζήτησε από τρεις υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας να παραιτηθούν, για εμπλοκή σε εγκλήματα τα οποία δεν διευκρίνισε. Ο Ντουτέρτε απείλησε μάλιστα να τους εξευτελίσει δημόσια, αν δεν παραιτηθούν, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα διατάξει την επανεξέταση  υποθέσεων, για να αποπεμφθούν οι αστυνομικοί που δεν κάνουν το καθήκον τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι είτε από απληστία είτε από ανάγκη. Και αν όποιος μπήκε σε πειρασμό γιατί η σύζυγός του έχει καρκίνο ή η μητέρα του πέθανε, θα αντιμετωπιστεί με επιείκεια, όποιος είχε ως κίνητρο την απληστία «θα έχει να κάνει με εμένα. Θα σας σκοτώσω», τόνισε ο νέος πρόεδρος.