14 Ιουνίου 2016

ΠΩΠΩ! ΓΟΝΑΤΙΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ BREXIT! Το γερμανικό 10ετές έπεσε κάτω από το 0% για πρώτη φορά στην ιστορία

Σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά στα χρονικά έπεσε το πρωί της Τρίτης η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου.

Η απόδοση του γερμανικού Bund στη δευτερογενή αγορά βρέθηκε για λίγη ώρα στο -0,001%, προτού ανακάμψει ελάχιστα στο 0,002%.

Αν ένας νέος τίτλος δημοπρατηθεί με αρνητικό επιτόκιο, οι ομολογιούχοι θα πρέπει να πληρώσουν το Βερολίνο για να του δανείσουν χρήματα για μία δεκαετία!

Η μεγάλη πτώση στις αποδόσεις του κρατικού χρέους αντανακλά τις έντονες ανησυχίες των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν ασφαλείς δημόσιους τίτλους, ακόμα και με μηδενικά ή αρνητικά επιτόκια.

Βασικός παράγοντας πίσω από τους φόβους των επενδυτών είναι ο κίνδυνος εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με δεδομένο ότι σειρά δημοσκοπήσεων καταδεικνύει προβάδισμα του Brexit λιγότερο από δέκα ημέρες πριν το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Παράλληλα, η ανορθόδοξη νομισματική πολιτική κεντρικών τραπεζών ανά τον κόσμο έχει προκαλέσει ένα ιδιαίτερο επενδυτικό περιβάλλον, με μικρά περιθώρια κέρδους από συμβατικές τοποθετήσεις.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/article/317572/to-germaniko-10etes-epese-kato-apo-to-0-gia-proti-fora-stin-istoria/