25 Ιουνίου 2016

ΒΕΝΤΟΥΖΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ! BREXIT-Μέρκελ: Δεν βιαζόμαστε αλλά να μην πάρει και... αιώνες-Αυστηρό μήνυμα των 6: Φύγετε το συντομότερο-Ντάισελμπλουμ:"Brexit θέλατε; Αυτά θα χάσετε"


Πάντως δε μου φαίνονται και τόσο τρομαγμένοι οι Ευρωπαίοι που και καλά τρέμανε το Brexit... και να φανταστείτε ότι υπάρχουν ακόμα ηλίθιοι Έλληνες που πιστεύουν ότι ένα Grexit θα τους γονατίσει... ελάτε ρε καραγκιόζηδες πείτε μας αυτή τη μαλ@κία "το Grexit θα τους στοιχίσει 1 τρις" να λιώσουμε απ'τα γέλια

Μια δήλωση που δείχνει ότι η Γερμανία έχει συνειδητοποιήσει το Brexit και ότι αυτό σημαίνει, έκανε σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας ενώνει τη φωνή της με αυτές των Βρυξελλών -όπως ήταν αναμενόμενο, άλλωστε- και ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, όπως προέκυψε από το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου αν και τονίζει ότι δεν βιαζόμαστε και απελπισμένα για το Brexit.

«Δεν βιαζόμαστε απελπισμένα για να φύγει η Αγγλία. Δεν πρέπει να πάρει... αιώνια για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ» είπε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος, προσέθεσε ωστόσο ότι το ζήτημα βρίσκεται «στα χέρια της Βρετανίας».

Αυστηρό μήνυμα των 6 της ΕΕ προς τη Βρετανία: Φύγετε το συντομότερο δυνατόν


Ενα αυστηρό μήνυμα προς τη Μ. Βρετανία έστειλαν οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι ιδρυτικών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Επειτα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, που έγινε μετά από πρόσκληση του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, έστειλαν από κοινού το μήνυμα στη Μ. Βρετανία να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν τη διαδικασία αποχώρησης, προκειμένου να αποφευχθεί η αβεβαιότητα εντός της Ενωσης.


Οπως δήλωσε ο Σταϊνμάιερ μετά από τη συνάντηση, έχοντας στο πλευρό του τους ομολόγους του από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι έξι τους συμφώνησαν ότι το Λονδίνο δεν πρέπει να περιμένει πριν ξεκινήσει την περίπλοκη διαδικασία της εξόδου της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ.

«Από κοινού δηλώνουμε ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μην καταλήξουμε σε μία παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, αλλά αντί για αυτό να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο μέλλον της Ευρώπης και να εργαστούμε για αυτό», δήλωσε ο Σταϊνμάιερ.

Σκληρός Ντάισελμπλουμ κατά της Αγγλίας! "Brexit θέλατε; Αυτά θα χάσετε"

Η πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι πολύ πιο περιορισμένη μόλις η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ, προειδοποίησε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, κρίνοντας ότι ορισμένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν το Σίτι του Λονδίνου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, έκρινε ότι η μείωση της πρόσβασης θα είναι το «τίμημα» της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Παράλληλα εκτιμά πως θα επωφεληθούν αντίπαλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως αυτά του Άμστερνταμ και της Φραγκφούρτης.

«Πριν από λίγα χρόνια, το Λονδίνο καταχώριζε διαφημίσεις στην ασιατική έκδοση των Financial Times που έλεγαν ότι αυτή ήταν η πόλη στην οποία έπρεπε να πάει κανείς εάν ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην ΕΕ», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια διαφημιστική καταχώριση (...) οι Ασιάτες θα πηγαίνουν στο Άμστερνταμ ή στη Φραγκφούρτη αντ' αυτού», πρόσθεσε ο ίδιος.