23 Ιουνίου 2016

ΠΕΡΣΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ GREXIT! Ξυδάκης, ο μόνος στην υφήλιο, που θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγο να φοβάται το Brexit

Την ώρα που όλη η Ευρώπη βρίσκεται επί ποδός περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, η Αθήνα ανησυχεί μόνο για το μέλλον της ενοποίησης σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπ. Εξωτερικών

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται τις συνέπειες ενός Brexit παρά το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη κάνει «πολεμικές προετοιμασίες» για το ενδεχόμενο το πρωί της Παρασκευής ο βρετανικός λαός να έχει επιλέξει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης.

Όπως είπε αυτό που ανησυχεί την κυβέρνηση είναι το μέλλον της ενοποίησης. «Η Αθήνα δεν έχει ιδιαίτερους λόγους να φοβάται. Ανησυχεί, όμως, για το μέλλον της ενοποίησης» δήλωσε χαρακτηριστικά στo Euractiv.com ο κ. Ξυδάκης.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ξυδάκης υπενθυμίζει ότι η Αθήνας εξαρχής ήταν επιφυλακτική σε «εξαιρέσεις» opt-outs όπως δόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Μάρτιο.

«Ασκήσαμε έντονη κριτική βασισμένοι στο γεγονός ότι οι πολλές ‘εξαιρέσεις’ θα αποδυναμώσουν σημαντικά το ενοποιητικό εγχείρημα και όραμα. Είμαστε μια χώρα που έχουμε πληρώσει ακριβά την ενοποίηση, παρά ταύτα επιμένουμε ότι η περαιτέρω οικονομική και πολιτική ενοποίηση θα κάνει πιο ελκυστική την ΕΕ στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών, που ζητούν ενιαίο χώρο εργασίας και ενιαία δικαιώματα», τόνισε.

Κατά τον κ. Ξυδάκη οι συνέπεις θα είναι οικονομικές για την Βρετανία και κατά βάση πολιτικές για τις χώρες της Ευρώπης καθώς, όπως είπε, «θα αποδυναμωθεί ο πυλώνας της στον Ατλαντικό». «Μια Ευρώπη χωρίς Βρετανία δεν νοείται λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές ισορροπίες δυνάμεων» κατέληξε για το ενδεχόμενο Brexit ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.