03 Ιουνίου 2016

Άγριο ξύλο μεταξύ λάθρο στο hot spot της Σάμου - 15 τραυματίες

«Καζάνι» που βράζει θυμίζουν τα hot spot στα νησιά. Δεν πέρασε ένα 24ωρο μετά τις άγριες συγκρούσεις στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη και χθες το βράδυ ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο με αποτέλεσμα τραυματισμούς και προσαγωγές.

Όπως ανέφερε σε tweet που κοινοποίησε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης, οι τραυματίες ανέρχονται σε 15, εκ των οποίων πολλοί φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Ο συγκεκριμένος καταυλισμός βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, ενώ λίγα μέτρα μακριά από τις νέες συγκρούσεις βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της ΚΕΔΕ για το προσφυγικό, στο οποίο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.


Τα επεισόδια ξεκίνησαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν συνεπλάκησαν, για άγνωστο λόγο, μεταξύ τους Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες, ενώ κάποιοι από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα. Παράλληλα, ένα μέρος του κέντρου κράτησης καταστράφηκε, από τις φωτιές που έβαλαν μετανάστες.

Χρειάστηκε η επέμβαση σχεδόν όλης της αστυνομικής δύναμης της Σάμου για να αποκατασταθεί η τάξη.


Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες από τις προσαγωγές πρόκειται να μετατραπούν σε συλλήψεις.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι εισήλθαν στον καταυλισμό. Ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος βρισκόταν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αποχώρησε εκτάκτως και μετέβη και ο ίδιος στο hot spot.