15 Ιουνίου 2016

Το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε με απειλή τραμπούκο να φοβίσει τους διαδηλωτές «Παραιτηθείτε» - Κατέβηκε άρον-άρον η ανάρτηση από το indymedia

Και όλως τυχαίως το είχα γράψει χθες το μεσημέρι: ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΝ!

Σύγχυση έχει προκληθεί σχετικά με το αν θα γίνει - ή αν είχε προγραμματιστεί καν - αντισυγκέντρωση αναρχικών στο Σύνταγμα το απόγευμα της Τετάρτης, απέναντι από τους «Παραιτηθείτε».

Η σχετική ανάρτηση έγινε στο indymedia και καλούσαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00, ενώ μισή ώρα νωρίτερα έχει δοθεί το ραντεβού του κινήματος «Παραιτηθείτε», στο ίδιο σημείο. Η ανακοίνωση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα η ανάρτηση αποσύρθηκε από το site που φιλοξενεί απόψεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.



Αντιδρώντας, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει: «Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, αναρχικοί ανακοινώνουν συγκέντρωση για να υπερασπιστούν την κυβέρνηση».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι καθιστά την κυβέρνηση «απολύτως υπεύθυνη για την ασφάλεια των πολιτών του κινήματος "Παραιτηθείτε"», στη συγκέντρωση της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.

«Όσο και αν η κυβέρνηση ενοχλείται από τη διαμαρτυρία της κοινωνίας, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει πλήρως στην πράξη το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών στη διαδήλωση» καταλήγει η ΝΔ.

Μετά την ανακοίνωση της ΝΔ και το σάλο στα μέσα κοινωνική δικτύωσης κατέβηκε η εν λόγω ανακοίνωση και στη θέση της στο indymedia ανέβηκε κείμενο που έκανε λόγο για προβοκάτσια αφού οι αναρχικοί δεν είναι κομμουνιστές  και δεν στηρίζουν καμία αστική κυβέρνηση...