22 Ιουνίου 2016

Εγκαταλελειμμένη η βίλα του ηγέτη του ISIS -Αδεια πισίνα, με λιγοστά ζώα ο ζωολογικός κήπος [εικόνες]

Εγκαταλελειμμένη είναι η βίλα του αρχηγού του ISIS Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκάντι, την ώρα που πληροφορίες τον θέλουν ακόμα ζωντανό, αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.
Μια εικόνα από την Ιεράπολη της Συρίας δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο από τον Ιρακινό αντάρτη μαχητή Σερντάρ Μαχμούτ, ο οποίος είπε πως πέρα από την πισίνα, το αρχοντικό έχει και δικό του ζωολογικό κήπο.


«Προσέξτε τις καμήλες και τα άλογα. Ο αλ Μπαγκάντι είχε δικό του ζωολογικό κήπο», σχολίασε ο αντάρτης μαχητής.


Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ο ηγέτης του ISIS είναι ακόμα ζωντανός, παρά τις αναφορές πως έχει σκοτωθεί, και βρίσκεται στη Μοσούλη.

Τα διεθνή μέσα ανέφεραν πως ο αλ Μπαγκαντί σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση του θανάτου του. Η Mail Online, επικαλούμενη εκπρόσωπο του Πενταγώνου, σημειώνει πως δεν υπάρχει πληροφορία για τυχόν «στόχους υψηλής αξίας».


Ο μαχητής Σερντάρ Μαχμούτ ανήκε στη Λαϊκή Μονάδα Προστασίας, μια κουρδική ομάδα, που μάχεται κατά του ISIS στη βόρεια Συρία και το Ιράκ.

Πολύ συχνά «ανεβάζει» στο Twitter φωτογραφίες από το μέτωπο της μάχης, συμπεριλαμβανομένων όπλων που κατασχέθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση.




Φωτογραφίες: Twitter @Serdar Mahmud