04 Ιουνίου 2016

Κατέσχεσε ανασφάλιστη Lamborghini και πιάστηκε να την οδηγεί πάνω από το όριο ταχύτητας

Οδηγούν όλη μέρα αργοκίνητα μικρομεσαία σεντάν, άντε το πολύ μεσαία οικογενειακά, και πρέπει να καταδιώκουν όλους αυτούς που με τα υπεραυτοκίνητά τους καταστρατηγούν κάθε όριο ταχύτητας. Και από την άλλη σκέφτονται τους συναδέλφους τους στο Dubai, όπου η αστυνομία έχει έναν στόλο supercars που θα ζήλευε και ο πλέον ζάμπλουτος συλλέκτης.

Ένας αστυνομικός στην Μ. Βρετανία δεν άντεξε άλλο τη μιζέρια, από ότι φαίνεται. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας The Mirror, σταμάτησε μία Lamborghini Huracan για τυπικό έλεγχο. Σε αυτόν διαπιστώθηκε ότι το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου έληγε την συγκεκριμένη ημέρα. Και καθώς τα μεσάνυχτα πλησίαζαν, ο αστυνομικός δεν άφησε τον οδηγό να φύγει και αποφάσισε να κατασχέσει το αυτοκίνητο.

Η συγκεκριμένη Lamborghini Huracan ανήκει στη λονδρέζικη εταιρεία ενοικιάσεως City Supercars. Και διατίθεται για γάμους, κ.λπ. Ο οδηγός τηλεφώνησε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας που είναι και δικηγόρος. Εκείνος ενημέρωσε τον αστυνομικό ότι η ανανέωση του ασφαλιστηρίου έχει γίνει ηλεκτρονικά, και ότι δεν είχε απλώς το σχετικό έντυπο μέσα στο αυτοκίνητο. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έστειλε μάλιστα το ασφαλιστήριο επί τόπου με email. Ο αστυνομικός δεν πείστηκε και επέμεινε να κατασχέσει το αυτοκίνητο και να το οδηγήσει σε γκαράζ προσωρινής φύλαξης.

Το θέμα λύθηκε το επόμενο πρωί και το αυτοκίνητο επεστράφη στον ιδιοκτήτη του. Όταν εκείνος όμως τσέκαρε το δορυφορικό σύστημα καταγραφής της πορείας του οχήματος που είχε εγκατεστημένο, παρατήρησε ότι στο διάστημα που το αυτοκίνητο ήταν στα χέρια της αστυνομίας, το σύστημα είχε καταγράψει τρεις παραβάσεις, για υπέρβαση ορίου ταχύτητας. Συγκεκριμένα το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα 101 km/h, 85 km/h και 75 km/h σε ζώνη με όριο 50 km/h.

Και τώρα ο ιδιοκτήτης, εκνευρισμένος από τον υπερβάλλοντα ζήλο του αστυνομικού να κατασχέσει το αυτοκίνητο, τον κατηγορεί ότι το έκανε μόνο και μόνο επειδή ήθελε να το οδηγήσει, και ζητά εξηγήσεις αλλά και την επιβολή κυρώσεων. Είπε να βάλει το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι το όργανο, αλλά έμπλεξε.

Πηγή Autoevolution.com
http://www.drive.gr/news/kosmos/kateshese-anasfalisti-lamborghini-kai-piastike-na-tin-odigei-pano-apo-orio-tahytitas