09 Ιουνίου 2016

Τύπος με SLK παρεμποδίζει ασθενοφόρο σε διακομιδή [video]

To video με τον οδηγό της Mercedes-Benz SLK έγινε viral, καθώς αντί για τους εξυπνάκηδες που ακολουθούν ασθενοφόρο, αυτός παρέμενε εμπρός του, παρεμποδίζοντάς το.

Κάθε αυτοκίνητο που καταφθάνει το ασθενοφόρο με τις αναμμένες σειρήνες τσακίζεται να του αδειάσει το δρόμο, εκτός από τη Mercedes-Benz SLK που επί σχεδόν τρία λεπτά το παρεμποδίζει, μέχρι να την μπλοκάρει ένα κόκκινο φανάρι.

Το περιστατικό συνέβη στην Σλοβακία και όπως ανέφερε η Dailymail, μετέφερε μια 84χρονη ύστερα από πτώση. Παρόλες τις σειρήνες και τα αλλεπάλληλα κορναρίσματα, ο Σλοβάκος με την SLK απλώς δεν ήθελε να κάνει στην πάντα –όπως ισχυρίστηκε αργότερα το έκανε διότι «άνοιγε» δρόμο στο ασθενοφόρο.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου μιλούσε μεταξύ του, λέγοντας ότι θα τον αναφέρουν στην Αστυνομία, όπως και έκαναν ύστερα από τη διακομιδή της τραυματισμένης ηλικιωμένης γυναίκας. Έτσι, ο οδηγός της SLK που αναγνωρίστηκε ως ο Boris Zahumensky συνελήφθη και του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης, αλλά και η άδεια οπλοφορίας με την κατηγορία της ανευθυνότητας.

«Σκέφτηκα ότι θα ήθελαν να τους δείξω το δρόμο», είπε ο οδηγός σε συνέντευξη στο Cas. «Δεν δίστασα να διακινδυνεύσω τη ζωή του και το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό μου που κατείχα μόλις δύο μέρες για να τους βοηθήσω».

Ίσως ο Σλοβάκος οδηγός της SLK θα πρέπει να ξαναδιαβάσει τον KOK σχετικά με το πώς ενεργούν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, προκειμένου να βοηθήσουν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, εμείς δεν αγοράζουμε το παραμύθι «προσπαθούσα να βοηθήσω». Α! Και ολοκαίνουργια SLK δύο ημερών δεν παίζει, μιας και έχει αντικατασταθεί από την SLC και εμπορικά από τον Μάρτιο.


Γιάννης Κουτσουφλάκης
http://www.drive.gr/news/kosmos/typos-me-slk-parempodizei-asthenoforo-se-diakomidi-video