25 Ιουλίου 2016

Γερμανία: 12 τραυματίες από Σύρο βομβιστή αυτοκτονίας-Στόχευε συναυλία με 2.500 άτομα!

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι τα γερμανικά ΜΜΕ κατόπιν εντολής προφανώς καλύπτουν την ταυτότητα των δραστών! Χθες για τον Σύρο που έσφαξε τη γυναίκα έλεγαν επί ώρες "Άνδρας σκότωσε γυναίκα" και χθες επί πολύ ώρα μετέδιδαν ότι έγινε "έκρηξη αερίού"... μέχρι που έσκασε μύτη η αντιτρομοκρατική και εμφανίστηκαν φώτο...

Σε συναγερμό και πάλι η Γερμανία μετά από βομβιστική επίθεση - Ο δράστης ήταν 27 ετών από τη Συρία και είχε ζητήσει άσυλο - Σκόπευε να χτυπήσει σε μουσικό φεστιβάλ παρουσία χιλιάδων ατόμων
Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε και δώδεκα τραυματίστηκαν, τρεις από αυτά σοβαρά, στην πόλη Άνσμπαχ (κοντά στη γερμανική πόλη της Νυρεμβέργης) λίγο πριν τα μεσάνυχτα, σε έκρηξη που οι Αρχές είχαν πει αρχικά πως οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Η έκρηξη στην πόλη Άνσμπαχ οδήγησε στην αναγκαστική εκκένωση ενός παραπλήσιου φεστιβάλ μουσικής το οποίο παρακολουθούσαν 2.500 άτομα, σύμφωνα με τις Αρχές.

«Υποθέτουμε ότι ήταν εσκεμμένη έκρηξη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας. Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν προβεί σε συλλήψεις σχετικά με την έκρηξη άλλα ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν βρισκόταν καθ' οδόν στην περιοχή της έκρηξης.

Ο δήμαρχος της Άνσμπαχ δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η έκρηξη οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων Nordbayern.de. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός περιείχε καρφιά, για να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Η αστυνομία είπε ότι η έκρηξη έγινε γύρω στις 22:12 τοπική ώρα (23:12 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press, ο νεκρός στην έκρηξη του Άνσμπαχ είναι ο άνθρωπος που σχεδίαζε την επίθεση με τα εκρηκτικά.

Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε πως ο βομβιστής ήταν ένας 27χρονος Σύρος ο οποίος ζητούσε άσυλο.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σακίδιο πλάτης που κίνησε τις υποψίες των διοργανωτών του φεστιβάλ. Δεν του επετράπη η είσοδος στη συναυλία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα και έτσι ο δράστης έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το εστιατόριο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας, Γιοαχίμ Χέρμαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε πώς «από τις έως τώρα έρευνες που έχουν γίνει, ο νεκρός άνδρας είναι ένας 27χρονος Σύρος, ο οποίος είχε φθάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και προ ενός έτους είχε απορριφθεί η αίτηση ασύλου που είχε κάνει».

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Ρόμαν Φέρτινγκερ υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να πρόκειται για εξτρεμιστή, όμως δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη».

Η πόλη Άνσμπαχ περιλαμβάνει μια αμερικανική στρατιωτική βάση, έδρα μιας αμερικανικής ταξιαρχίας ελικοπτέρων. Εκπρόσωπος της βάσης είπε ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την έκρηξη.

Είναι το τέταρτο επεισόδιο βίας στη Γερμανία σε μια εβδομάδα και σημειώθηκε τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ μετά από το φόνο 9 ατόμων από έναν 18χρονο Ιρανο-Γερμανό οπλοφόρο στο Μόναχο την Παρασκευή.

Νωρίτερα χθες, ένας 21χρονος Σύρος πρόσφυγας συνελήφθη αφού σκότωσε μια έγκυο με μασέτα στο Ρόιτλινγκεν, κοντά στη Στουτγκάρδη.

Την περασμένη Δευτέρα (18/7), ένας πρόσφυγας από το Πακιστάν χρησιμοποίησε τσεκούρι για να τραυματίσει πέντε άτομα κοντά στο Βίρτσμπουργκ, στη νότια Γερμανία επίσης, προτού σκοτωθεί από τα πυρά αστυνομικών.




http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/715594/o-tromos-epestrepse-sti-germania-vomvistiki-epithesi-me-ena-nekro-kai-12-traymaties-pics-vid#ixzz4FOtXMgIq