23 Ιουλίου 2016

Μόναχο: Πληροφορίες για 'Ελληνα ανάμεσα στα θύματα-Σύγχυση για την ταυτότητα του δράστη-Οκτώ θύματα κάτω των 20 ετών

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου με την αστυνομία να ανακοινώνει πως υπάρχουν 3 θύματα 14 ετών, δύο 15, ένα 17, ένα 19, ένα 20 και ένας 45χρονος- Συνεχίζονται οι έρευνες - 2.300 αστυνομικοί συμμετέχουν

Ένας έλληνας βρίσκεται ανάμεσα στους νεκρούς του μακελειού στο Μόναχο,σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι τραυματίες είναι 27, ανάμεσά τους νεαροί από το McDonald.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμοκ, χωρίς να βρίσκεται σε καμία πολιτική κινητοποίηση και δίχως να έχει σχέση με το ISIS. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία. Οι γονείς του δράστη δεν έχουν συλληφθεί και βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Ο δράστης είχε έναν αδερφό για τον οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις επικινδυνότητας. Όπως ανακοίνωση η Αστυνομία ο 18χρονος είχε εμπλακεί σε καυγά το 2010 και το 2012 όταν του είχαν επιτεθεί 3 νεαροί.

Συγκεχυμένες πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη

Σύμφωνα με τον Guardian, οι αρχές έχουν δώσει έως τώρα στη δημοσιότητα μόνο το μικρό όνομα του δράστη του μακελειού και το αρχικό του επιθέτου του. Πρόκειται για τον Νταβίντ Σ. Ο οποίος θεωρείται ότι ζούσε με τους γονείς του στην περιοχή Μαξβορστάντ, στο Μόναχο, όπου έγινε έρευνα από την αστυνομία και πήραν αντικείμενα του δράστη.

Η αστυνομία αναφέρει ότι ο Νταβίντ Σ. δεν ήταν γνωστός σε αυτούς, αλλά θεωρούν ότι είναι ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο που έχει γίνει viral, στο οποίο λογομαχεί έξαλλος με έναν πολίτη από γειτονικό σπίτι.

Στο βίντεο ο 18χρονος δηλώνει «Είμαι Γερμανός», λέει ότι γεννήθηκε στη χώρα και ότι προέρχεται από περιοχή «Hartz IV», όπως και ότι κάνει θεραπεία. Το Hartz IV είναι το επίδομα που λαμβάνουν οι μακροχρόνια άνεργοι.

Από την πλευρά της η Telegraph αναφέρει ότι ο 18χρονος κατονομάστηκε και πρόκειται για τον Αλί Σινμπόλι. H Mirror μεταδίδει την ίδια πληροφορία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για γιο οδηγού ταξί.