12 Ιουλίου 2016

ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΣΥΡΙΖΑ: 27 βουλευτές ζητούν συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τη δυνατότητα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να οργανώνονται συνδικαλιστικά, χωρίς να παραβιάζουν τα όρια του εθνικού, κοινωνικού και υπερκομματικού τους ρόλου, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οι βουλευτές ζητούν την επέκταση του νόμου 1264/1982 και στα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σημειώνοντας την ανάγκη να εξασφαλιστεί η ελευθερία έκφρασής τους, στο πλαίσιο των δημοκρατικών και συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

Όπως τονίζεται στην αιτιολογική έκθεση, «μετά την υπ” αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, δεν καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία, όχι μόνο για την ανάγκη, αλλά και για την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει έμπρακτα τη διακλαδική συλλογική έκφραση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και την προστασία του ατομικού και κοινωνικού τους δικαιώματος να συστήσουν και να συμμετάσχουν ενεργώς σε οργανώσεις προστασίας των επαγγελματικών τους συμφερόντων, στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών».